• Walter Rijneveld (helpdeskmedewerker) en Sylvia Versluis (plaatscoördinator Alblasserdam).
• Walter Rijneveld (helpdeskmedewerker) en Sylvia Versluis (plaatscoördinator Alblasserdam). Foto: Aangeleverd

HipHelpt van start in Alblasserdam: ‘Er voor elkaar zijn’

Algemeen 469 keer gelezen

ALBLASSERDAM • 

In Alblasserdam gaat HipHelpt van start. De christelijke organisatie biedt hulp op velerlei gebied. Doel is om er voor elkaar te zijn.

“Iedereen heeft wel eens hulp nodig”, weten Walter Rijneveld (helpdeskmedewerker) en Sylvia Versluis (plaatscoördinator) van HipHelpt in Alblasserdam. “En juist in deze tijd is het nog belangrijker om er voor elkaar te zijn. Daarom start HipHelpt Alblasserdam zodat niemand alleen hoeft te staan.”

“Samen een wandeling maken, hulp in de tuin, of gewoon een belletje op zijn tijd. Iemand die een lamp voor je ophangt of die de boodschappen voor je doet omdat dat nu even niet kan en je niemand hebt om jou te helpen. Gewoon hulp bij iets alledaags”, aldus Walter Rijneveld en Sylvia Versluis.

De overheid verwacht dat mensen steeds meer zelfredzaam zijn. Maar sommige mensen krijgen dat lang niet altijd voor elkaar. Sylvia: “Want wat als je ziek bent, in financiële nood zit of niemand in de buurt hebt om op terug te vallen?”

HipHelpt Alblasserdam zorgt dat er dan toch hulp komt. Er staan vrijwilligers klaar om belangeloos hun buurtgenoten te helpen die er alleen voor staan. Zij zijn gedreven door naastenliefde en geïnspireerd door het evangelie. En zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie.

Sylvia: “Met het project HipHelpt Alblasserdam hopen de samenwerkende kerken nog meer gezamenlijk op te trekken, met de reeds bestaande welzijnsorganisaties en -initiatieven in ons Damdorp.”

Dankzij de unieke HipHelpt-app komen vrijwilligers snel en eenvoudig in contact met mensen die hulp nodig hebben. Net als de app zoekt ook de helpdesk van HipHelpt Alblasserdam altijd naar een match in de buurt. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar én ontstaan er nieuwe contacten in de wijk of in de omgeving. Ook zien de vrijwilligers of er misschien méér hulp nodig is, bijvoorbeeld omdat mensen eenzaam zijn of kampen met financiële problemen.

Wie hulp nodig heeft, kan bellen met 078-7802310 of zich aanmelden via de website www.hiphelpt.nl/Alblasserdam.

HipHelpt Alblasserdam is onderdeel van de landelijke HipHelpt vereniging. In Alblasserdam heeft HipHelpt veel samenwerkingsverbanden met andere organisaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie