Afbeelding
Foto: Bert Bons

Duizenden mensen bezoeken het Havenfestival in Alblasserdam

Algemeen Fotoseries 2.316 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Duizenden mensen hebben zaterdag 17 september de braderie en alle activiteiten van de slotdag van het Havenfestival in Alblasserdam bezocht.

Mede vanwege enkele regenbuien kwam de bezoekersstroom pas aan het eind van de ochtend echt op gang. Er was weer van alles te doen, maar sommige activiteiten waren vanwege het weer verplaatst. Zo werden de optredens van de shantikoren verplaatst van het Amfitheater naar de bovenzaal van Landvast.

Omdat de bezetting van de marktkramen achterbleef bij de verwachting, waren er hier en daar gaten. “Dat moeten we even goed evalueren en mogelijk volgend jaar de boel wat compacter neerzetten”, vertelt Jan de Ruiter van het Havenfestivalcomité in een eerste reactie.

“Maar je weet nu nog niet hoe de situatie volgend jaar weer is. Dit was de eerste keer na de coronacrisis en veel marktkooplui zijn gestopt. Misschien is het volgend jaar weer anders”, vult Ariejanne de Koning van hetzelfde comité aan.

De braderiedag bood verder veel vertrouwde beelden met de kramen, de kinderactiviteiten, veel muziek, het bedrijvenplein en overal catering.

Nieuw waren de oversteekplaatsen op de Haven, waar verkeersregelaars om beurten de auto’s en de bezoekers van het Havenfestival doorgang verleenden. Voor zover bekend verliep dat vlekkeloos.

’s Avonds wordt het feest afgesloten met de tweede muziekavond van het Lammetjeswiel Festival op het Zuiderstek.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie