Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Culturele Week en Nationale Sportweek in Papendrecht

Algemeen 21 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de gemeente Papendrecht staat de week van 10 tot en met 17 september in het teken van cultuur en in de week van 17 tot en met 25 september staat sport centraal.

De gezamenlijke aftrap van de Culturele Week en de Nationale Sportweek vindt plaats op zaterdag 10 september om 15.00 uur op de Markt. Overdag zijn er activiteiten en in de middag en avond verandert het plein in een openluchtbioscoop. Wethouder Jan Dirk van der Borg opent het feestelijke avonddeel. Naar verwachting zal dat rond 19.00 uur zijn.

Het bioscoopprogramma op de Markt begint om 15.00 uur met de kinderfilm De Hazenschool. Om 19.00 uur zijn er diverse optredens op het podium en om 19.30 uur is de bioscoopvoorstelling van Top Gun. Deelname aan de activiteiten is gratis. Geadviseerd wordt om een eigen stoel mee te nemen.

Op zaterdag 10 september en de twee weken die erop volgen is er dagelijks van alles te beleven en te doen. Via de websites van Papendrecht Verrast en Puur Papendrecht kan men de activiteiten nakijken.

De openlucht bioscoop is één van de vele activiteiten van de cultuur- en sportweek, die wordt gehouden in september en valt daarmee samen met de start van een nieuw seizoen. Een week lang laten verenigingen laten graag zien wat ze allemaal in huis hebben. Zo krijgen inwoners van Papendrecht een goed beeld van wat er allemaal te doen is in het dorp.

Het zou mooi zijn als dit nieuwe leden oplevert voor de verenigingen. Heel Papendrecht kan op ontdekkingstocht om kennis te maken met diverse soorten van bewegen en met cultureel bezig zijn. Er is elke dag wel wat te beleven, bijna alles is gratis en heel laagdrempelig.

Open huis
Cultuur en sport liggen in elkaars verlengde. En ze krijgen in september dus allebei een eigen week, een week waarin cultuur- en sportaanbieders laten zien dat samen in actie zijn helemaal top is. En waarin men alles kan ontdekken voor wat betreft creativiteit, muzikaliteit en sportiviteit.

Zo is er bij Bibliotheek AanZet een open huis, net als bij de Volksuniversiteit en bij muziekvereniging Excelsior. Bij diverse koren kan men een avond meeluisteren en spelen. En iedereen kan de eigen beweegskills ontdekken in het Sportcentrum en bijvoorbeeld met een actieve wandeling.

Via Papendrecht Verrast kunnen verenigingen, cultuur- en sportaanbieders zich nog steeds aanmelden om ook een activiteit aan te bieden.

Bonuskaart
Bij alle activiteiten ligt er een bonuskaart klaar. Deelnemers ontvangende kaart bij de eerste activiteit en brengen die mee naar de volgende. Na drie activiteiten op de strippenkaart kan men bij Loes, De Heerlijkheid van Papendrecht of Gebo Gelato een bonus ophalen.

www.papendrechtverrast.nl

https://puurpapendrecht.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie