Afbeelding
Foto: 123RF.com

Geen meerderheid voor terugdraaien halve ton bezuiniging in Papendrecht

Algemeen 215 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een voorstel van OP, D66, PvdA en GroenLinks om een geplande bezuiniging van 52.156 euro op sport, cultuur en recreatie niet door te laten gaan, heeft het dinsdagavond niet gered.

PAB, VVD, CDA, ChristenUnie en de SGP voelden er niets voor om het eerder genomen besluit om te besparen, terug te draaien.

“Het besluit om te bezuinigen op sport, cultuur en recreatie maakte onderdeel uit van een pakket waar we goed over nagedacht hebben. Dat moeten we nu niet ineens gaan terugdraaien”, vond Leon van den Dool (CDA).

Hij kreeg bijval van Peter-Jan van der Giessen van de VVD. “Het is een besluit uit de bezuinigingsbundel. We kunnen nog wel paar zaken benoemen waarvan we de bezuinigingen zouden willen terugdraaien.”

“Mocht het ergens knellen, dan willen we dat graag weten. Dan kunnen we ernaar kijken”, vulde Van den Dool aan. Want het mag niet zo zijn dat verenigingen bedreigd worden in hun voortbestaan.

OP, D66, PvdA en GroenLinks zijn van mening dat de broekriem niet meer zo strak aangehaald hoeft te worden. De gemeente Papendrecht heeft immers een onverwacht positief resultaat geboekt in het afgelopen jaar van 5,4 miljoen euro.

“De geplande bezuinigingen zijn achterhaald”, vond Niels van Heteren (D66). Maar daarmee waren PAB, VVD, CDA, ChristenUnie en de SGP het niet eens. Er wachten grote financiële uitdagingen de komende jaren, onder meer op het gebied van jeugdzorg en de energietransitie. Omdat er veel onduidelijkheden zijn, vonden ze het niet gepast om ‘cadeautjes’ uit te delen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden