Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Boskalis rondt verkoop KST en Maju aan Rimorchiatori Mediterranei af

Algemeen 171 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse baggermaatschappij Boskalis en mede-aandeelhouder KS Investments Pte. Ltd. (Keppel) hebben de verkoop afgerond van hun beider aandelenbelangen in hun havensleepactiviteiten in Singapore en Maleisië.

Het gaat om een verkoop van Keppel Smit Towage Pte Ltd en Maju Maritime Pte Ltd) aan Rimorchiatori Mediterranei S.p.A. De voorgenomen verkoop werd op 15 november 2021 aangekondigd.

Boekwinst
Boskalis heeft 92 miljoen euro in contanten ontvangen voor zijn 49 procent-belang in de joint ventures, resulterend in een boekwinst vóór belastingen van circa 50 miljoen euro. De transactie wordt verwerkt in de resultaten over het eerste halfjaar 2022.

Grote aanbieder
Keppel Smit Towage (KST) is in 1991 opgericht als een joint venture tussen Keppel en SMIT, een dochteronderneming van Boskalis. KST/Maju heeft zich de afgelopen dertig jaar ontwikkeld tot een van de grootste en meest vooraanstaande aanbieders van havensleepdiensten in Zuidoost-Azië. KST/Maju beheert een omvangrijke vloot van sleepboten die actief is in Singapore en via haar joint venture in Maleisië.

Strategisch besluit
De verkoop van KST/Maju volgt op het strategische besluit dat Boskalis in 2019 heeft genomen om zijn havensleepactiviteiten af te stoten. Boskalis heeft in 2019 zijn belangen in Saam Smit Towage en Kotug Smit Towage afgestoten.

De koper
Koper Rimorchiatori Mediterranei S.p.A. is een dochteronderneming van de Rimorchiatori Riuniti Group, een toonaangevende maritieme dienstverlener met hoofdkantoor in Genua, Italië, opgericht in 1922. Rimorchiatori Mediterranei beheert een vloot van meer dan 100 moderne sleepboten in meer dan 20 havens en heeft ongeveer 900 mensen in dienst.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app