• De Kinderombudsman wil graag weten hoe het gaat met jongeren in Papendrecht en Alblasserdam.
• De Kinderombudsman wil graag weten hoe het gaat met jongeren in Papendrecht en Alblasserdam. Foto: Arenda Oomen Fotografie

Kinderombudsman wil weten hoe het met jongeren in Papendrecht en Alblasserdam is

Algemeen 229 keer gelezen

REGIO • De Kinderombudsman wil horen wat er speelt in de levens van kinderen en jongeren in Papendrecht en Alblasserdam. Er is daarom een vragenlijst online gezet, die iedereen tussen de 8 en 18 jaar oud kan invullen.

De vragenlijst maakt deel uit van een groter onderzoek, dat de Kinderombudsman elke twee jaar uitvoert. In dit onderzoek vraagt de Kinderombudsman kinderen en jongeren in heel Nederland wat er voor hen beter kan en beter moet. De vragenlijst bestaat uit 27 vragen en is helemaal anoniem.

Rechten
De Kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen en jongeren in Nederland. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen deze vragenlijst invullen. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer: “Met de verhalen die kinderen ons vertellen, kunnen wij ons werk nog beter doen. Er speelt heel veel in Nederland en daarbuiten. Of het nu gaat om armoede, huisvesting, oorlog, de toeslagenaffaire, corona, het klimaat of de aardbevingen in Groningen. Wij willen horen wat het met hen doet.”

De vragenlijst staat hier: www.kinderombudsman.nl/vragenlijst

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app