• Een onderdeel van het programma Kunst & Cultuur.
• Een onderdeel van het programma Kunst & Cultuur. Foto: Yarah Winkelaar

Leerlingen groep 7/8 presenteren Kunst & Technologie in bibliotheek

Algemeen 276 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de bibliotheek van Papendrecht vindt op vrijdag 1 juli de feestelijke presentatie plaats van het project kunst & technologie voor leerlingen groep 7/8 vanuit het Cultuurmenu Papendrecht.

Tien scholen met ruim 600 leerlingen hebben meegedaan aan dit project. De leerlingen volgden een van de vier workshops fotografie, muziek, animatie en beeldend in dit thema. Tijdens de presentatie zijn de resultaten te zien van deze leerlingen.

Wethouder Jan Dirk van den Borg (Cultuur) opent de presentatie om 11.00 uur samen met leerlingen van SBO De Kameleon, Prins Florisschool en kindcentrum Oranje-Nassau. De wethouder stelt telkens een kettingreactie in werking wanneer hij naar een ander onderdeel loopt. Deze kettingreacties zijn opgebouwd door leerlingen van Oranje-Nassau.

Tijdens de workshop ‘Krachtige Kettingreacties’ van Marjolein Kloet experimenteerden leerlingen met allerlei alledaagse materialen hoe de wetten in de natuurkunde toegepast worden in originele kettingreacties. Leerlingen leerden tijdens de workshop ‘Een verhaal in beeld! Stopmotion animatie’ van Yarah Winkelaar hoe voorwerpen tot leven gebracht worden en hoe muziek en tekst het beeldverhaal kunnen versterken.

In de muziekworkshop ‘Ontdek de onzichtbare kracht van geluid!’ van Lucien Foort onderzochten leerlingen met hun oren wat geluid eigenlijk is. En maakten daarna zelf geluiden, ook met hulp van moderne technologie. Welke verhalen de geluiden oproepen, zijn tijdens de presentatie te horen. Ook wordt er vrijdag live gewerkt aan de fotografieworkshop ‘Schrijven en schilderen met licht’ met Mark Isarin. Om een foto te maken heb je licht nodig, maar wat gebeurt er als je in het donker met licht gaat spelen?

Kunst & technologie
Elk jaar wordt er vanuit het Cultuurmenu Papendrecht voor de groepen 7 & 8 een actueel project ontwikkeld, in samenwerking met lokale culturele partners. Voor het schooljaar 2021-2022 is het thema kunst & technologie uitgewerkt in samenwerking met culturele partner Bibliotheek AanZet.

Cultuurmenu
Cultuurmenu Papendrecht is voor alle basisscholen én het speciaal onderwijs in Papendrecht de online plek voor actueel aanbod binnen cultuureducatie. Het is een website waarop culturele activiteiten onder schooltijd staan van culture organisaties in Papendrecht. De activiteiten sluiten aan bij binnenschoolse thema’s. Het werkt met een schema waarin twee jaarlijks de disciplines Theater, Dans, Beeldend, Kunst & Technologie en Muziek aan bod komen. Het is naast vast aanbod ook mogelijk om te kiezen voor maatwerk. De culturele partners van Cultuurmenu Papendrecht zijn Jeugdtheaterschool Papendrecht, Bibliotheek AanZet, muziekvereniging Excelsior, Theater de Willem en Museum Dorpsbehoud.

Cultuurmakelaar
Deze workshops worden mogelijk gemaakt door de Cultuurmakelaar Papendrecht. De Cultuurmakelaar wordt door SOC uitgevoerd in opdracht van de gemeente Papendrecht, domein Cultuur. De Cultuurmakelaar stimuleert cultuureducatie en cultuurparticipatie in Papendrecht in het algemeen en in het bijzonder onder kinderen, jongeren en kwetsbare doelgroepen. De Cultuurmakelaar levert een concrete bijdrage aan de uitvoering van de cultuuragenda 2018-2022 Papendrecht. Hierbij is de Cultuurmakelaar verantwoordelijk voor het ophalen van vragen, wensen en behoeften bij de doelgroepen en het maken van verbindingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden