Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Weer groot feest in speeltuin ’t Balkengat in Kinderdijk

Algemeen Fotoseries 1.758 keer gelezen

KINDERDIJK • Het was even spannend met de weersvoorspellingen, maar na een nachtelijke onweersbui begon vrijdag 24 juni zonnig. De dag van het tentenkamp in Kinderdijk!

Na twee jaar mocht het weer: pannenkoeken eten, spelletjes doen, spetteren op de zeephelling, kampvuur en kamperen bij speeltuin ‘t Balkengat.

Op donderdag zette een groep vrijwilligers alles weer klaar voor het tentenkamp. Een groot feest voor de kinderen. ’s Middags bakten ouders stapels pannenkoeken. Nog even schuilen voor een flinke stortbui, maar daarna brak de zon door. Kinderen met hun ouders sjouwden hun tent het speelveld op. Alles werd klaargezet voor een nachtje kamperen. De tenten werden opgezet, de pannenkoeken stonden klaar, de zeephelling was er weer en de spelletjes werden klaargezet.

Maar eerst beginnen met het traditionele pannenkoeken eten. Na het eten renden de kinderen in hun zwembroek naar de zeephelling. Daarna spelletjes doen: boerengolf, zaklopen, kruiwagenrace, spijkerbroek hangen en nog veel meer. En natuurlijk het afsluitende spel de hanenbalk boven het zwembad.

Iedereen kreeg een ijsje en het kampvuur werd opgestookt. Lekker opdrogen rond het vuur. De kleine kinderen gingen slapen. De oudere kinderen maakten zich klaar voor een lasergame in de speeltuin. Als afsluiting nog even samen bij het kampvuur en een kort nachtje slapen. Het was weer een supergezellig in de speeltuin.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Moederdag ontbijtactie in het westen van de Alblasserwaard Nieuws 19 uur geleden
•`Op de foto van links naar rechts: Aranne Brugman, Jasmijn Korevaar, Simone van der Tang (helaas uitgevallen door blessure) en Ivana Brugman.
Heppie Fietsers gaan Pieterpad in zes dagen fietsen voor Stichting Het Vergeten Kind Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden