Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Wethouder opent opgeknapte binnentuin tussen Eksterstraat en Waalsingel in Alblasserdam

24 jun, 17:30 Algemeen 1 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Marten Japenga opent zaterdag 2 juli officieel de opgeknapte binnentuin tussen de Eksterstraat en de Waalsingel.

De opening vindt plaats tijdens een activiteitenmiddag die buurtbewoners samen met de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) hebben georganiseerd. 

Tussen 13.00 en 16.00 uur is er onder andere een springkussen, een tafeltennistoernooi en een kleedjesmarkt. Kinderen kunnen zich laten schminken, er worden perkplantjes uitgedeeld en er is een kleine versnapering. 

Naam
De binnentuin moet nog een naam krijgen. Buurtbewoners mogen een naam verzinnen en die op een briefje inleveren bij de SWA tijdens de activiteitenmiddag.

De binnentuin was toe aan een opknapbeurt. Toen bleek dat Woonkracht10 ook de woningen en de achterpaden ging opknappen, heeft de gemeente eind 2020 een eerste bijeenkomst georganiseerd om ook de binnentuin aan te passen. 

Definitief ontwerp
Een aantal bewoners heeft vervolgens aangegeven mee te willen denken over de herinrichting. Daaruit is een definitief ontwerp voortgekomen. Eind 2021 is aannemer GKB uit Barendrecht begonnen. 

De paden achter de woningen zijn vervangen. In het kader van klimaatadaptatie zijn er zogenoemde wadi’s aangelegd. Die vangen neerslag op en verhelpen daarmee volgens het gemeentebestuur  de ervaren wateroverlast. 

Bruggetjes
Ook zijn er bruggetjes en stap stenen aangebracht waarmee gelijk een informele speelgelegenheid voor kinderen is ontstaan. Verder zijn er picknickbankjes geplaatst.

Daarnaast is het gras opnieuw ingezaaid, is er nieuwe beplanting aangebracht en zijn er naast gewone bomen een aantal fruitbomen aangebracht. In de week voorafgaand aan de opening komen er tot slot nog speeltoestellen, waaronder een vogelnestschommel en een tennistafel. 

Prachtig
Wethouder Marten Japenga: “Ik hoop dat de buurtbewoners erg gaan genieten van deze opgeknapte tuin, dat ze vaker de openbare ruimte gaan opzoeken en elkaar daar ontmoeten. Ik vind het prachtig geworden.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie