Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Ruim 10.000 euro schade tijdens jaarwisseling in Papendrecht

Algemeen 149 keer gelezen

PAPENDRECHT • De totale schade tijdens de jaarwisseling bedraagt voor de gemeente Papendrecht 10.290 euro. Bij dat bedrag is de vernieling van het kunstgrasveld van vv Drechtstreek, die in de nacht van 1 op 2 januari plaatsvond, niet meegenomen. Het herstellen van deze schade wordt geschat op 20.000 euro.

Op 31 december en 1 januari is de brandweer in totaal zeven keer uitgerukt in Papendrecht. Dit ging voornamelijk om containerbrandjes en andere kleine buitenbrandjes. Er is ook één kleine autobrand geweest die snel door bewoners geblust kon worden, hierbij is de brandweer slechts ter plaatse geweest om na te blussen. Vorig jaar hoefde de brandweer slechts één keer uit te rukken, het jaar daarvoor is de brandweer 10 keer ingezet in Papendrecht.

Helaas zijn ook dit jaar tijdens de jaarwisseling diverse gemeentelijke eigendommen beschadigd en vernield. Denk hierbij vooral aan afvalbakken, verkeersborden en ander straatmeubilair. De totale materiële (herstel)kosten hiervoor bedragen 6990 euro. Daarnaast is nog een papiercontainer vernield en in brand gestoken. De herstelkosten hiervan zijn nog niet volledig bekend, maar worden geschat op ongeveer 2500 euro. Samen met herstelkosten komt het totaalbedrag van de schade daardoor op 10.290 euro. Dat is bijna een verdubbeling van vorig jaar, toen er 5900 euro schade was. Tijdens de jaarwisseling van 2018-2019 was er 6200 euro schade.

“Los van de forse schadeposten kunnen we terugkijken op een relatief rustige jaarwisseling zonder grote incidenten en zonder escalaties”, meldt het gemeentebestuur van Papendrecht verder. “Zo is in Papendrecht ook geen sprake geweest van dreiging of geweld tegen de hulpdiensten. De sfeer was op de meeste locaties dan ook rustig en gemoedelijk. De aangebrachte vernielingen zijn natuurlijk een kwalijke zaak, maar komen overeen met het regionale en landelijke beeld.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie