• Vanuit een tent bij de ingang van Physique werd dinsdagochtend koffie geschonken.
• Vanuit een tent bij de ingang van Physique werd dinsdagochtend koffie geschonken. Foto: Richard van Hoek

Sportscholen in Papendrecht maken statement met koffiemoment voor de deur

Algemeen 600 keer gelezen

PAPENDRECHT • Vijf sportscholen in Papendrecht hebben op dinsdagochtend 11 januari op ludieke wijze laten weten dat ze graag weer open willen gaan.

Tussen 09.00 en 11.00 uur schonken ze buiten koffie voor hun klanten en vaste gasten. “We sluiten ons aan bij de campagne van NL Actief”, vertelt Melanie de Bruin van sportschool Physique aan de Lisbloemstraat in Papendrecht.

Aansluiten op landelijke actie
NL Actief voert op dezelfde dag actie in het land en is een online petitie gestart om sporten weer meer mogelijk te maken in Nederland. “Ook is er vandaag een rechtszaak over het sporten in coronatijd. Wij willen met onze ludieke actie aansluiten bij de actualiteit.”

De boodschap die de Papendrechtse sportscholen willen overbrengen is eenvoudig. Melanie: “Wij vinden dat we op een veilige manier open kunnen gaan en beschouwen sporten als een essentiële zaak.”

Maatregelen genomen
Bij sportschool Physique zijn bovendien veel maatregelen genomen om het sporten op een veilige manier te kunnen laten plaatsvinden. “We hebben alle apparaten op de juiste afstand gezet, veel geld geïnvesteerd in een luchtzuiveringssysteem en de routing aangepast. Ik geloof dat we in de hele coronaperiode maar één besmetting hebben gehad die gelinkt kon worden aan een bezoek in ons sportcentrum”, legt Melanie uit, die bijna vindt dat het in de sportschool veiliger is dan in een gemiddelde supermarkt.

Beperkingen
“Terwijl sport zó belangrijk is voor het lichamelijke en mentale welzijn van mensen”, vervolgt ze. “Maar het wordt ons onmogelijk gemaakt om activiteiten te organiseren. We mogen niet binnen sporten en als we naar buiten willen, moeten we van de gemeente Papendrecht in de open lucht aan de gang. En als we vanwege het weer of vanwege de apparaten die we gebruiken een tent willen neerzetten, moet die aan alle kanten open zijn. We hebben veel oudere leden, die zien dat natuurlijk niet zitten. En wij zelf ook niet. Het is nat en koud en we hebben dure apparaten, die kun je niet blootstellen aan het weer. En bovendien mogen we maar twee mensen tegelijk buiten ontvangen om te sporten, terwijl we buiten veel meer ruimte hebben om meer mensen op een veilige manier te kunnen laten sporten.”

“Met onze actie willen we de gemeente Papendrecht niet provoceren om iets doen wat tegen de regels is. Buiten koffie schenken mag, want bij de horeca mag je ook iets afhalen. We willen even contact hebben met onze leden en hen op de hoogte stellen waarmee we bezig zijn. Het is ludiek opgezet. En we willen een statement afgeven; geef ons de ruimte!”

In totaal doen vijf plaatselijke sportscholen uit Papendrecht mee. Naast Sportcentrum Physique zijn dat Firstclass Sport, Bewust fit, Crossfit Papendrecht en Legacy gym.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie