• Arno Janssen.
• Arno Janssen. Foto: Bert Bons

Arno Janssen verkozen tot PAB-lijsttrekker: ‘Dromen van mooier, maar geen sprookjes’

24 dec, 16:12 Algemeen 192 keer gelezen

PAPENDRECHT • PAB-lijsttrekker Arno Janssen wil na de gemeenteraadsverkiezingen politiek blijven bedrijven vanuit het ‘nuchtere en realistische midden’, zoals hij het zelf zegt. Janssen, de afgelopen raadsperiode wethouder in Papendrecht, werd deze week gekozen tot nieuwe lijsttrekker van de lokale partij.

De positionering in het midden moet van het PAB een partij maken waar alle Papendrechters zich bij thuis voelen. In de huidige sterk polariserende samenleving wil Janssen zich juist distantiëren van schreeuwerige en ongenuanceerde meningen. “Onze lokale nuchterheid betekent geen luchtfietserij”, zegt Janssen. “Ook wij dromen van een mooier Papendrecht voor iedereen: aantrekkelijk, leefbaar, vernieuwend maar ook met behoud van de vele voorzieningen. Tegelijkertijd vertellen we geen sprookjes. En onze lokale bestuurders durven de Haagse beleidsmakers van repliek te dienen. Wij zijn er niet alleen van overtuigd dat dit de enige begaanbare weg is, maar dat dit ook het beste past bij Papendrecht. Positief, maar nuchter en realistisch. Een kwestie van gewoon doen.”

Bekend gezicht
Tegelijk met de uitverkiezing van Janssen als boegbeeld van het PAB stelden de leden de kandidatenlijst vast voor de verkiezingen van 16 maart. Janssen wordt op de lijst gevolgd door Martin Verweij die in deze raadsperiode als raadslid van het PAB begon en halverwege tot fractieleider werd benoemd. Margré van Wijngaarden, een bekend gezicht in Papendrecht, staat op drie en zet zich in voor het behoud van het historisch erfgoed van de gemeente. Ook Van Wijngaarden was in de voorbije periode raadslid.

Vers bloed
Achter de top-drie kiest de partij voor vers bloed. Nummer vier Semi Torun is ondernemer en geeft les aan het HBO. Lyda Verweij-Heijstek, de nummer vijf op de lijst, heeft een schat aan ervaring in het onderwijs. Ad Tieleman (op 6) was beroepsmilitair en is tegenwoordig manager bij een grote landelijke speler in kantoorartikelen. Loek Bruijniks (op 7) is oud-politieagent. Machiel van der Woude (8) is regelmatig in het buitenland te vinden voor een internationaal opererend bedrijf. Xander Janssen (9) werkt voor een lunchroom in Papendrecht en gaat in 2022 beginnen met een managementopleiding. Arjan Tettero (10) is werkzaam in de financiële wereld.

Alle generaties
“Op de kandidatenlijst zijn alle generaties vertegenwoordigd”, aldus Janssen. “Een mooie mix ook van ervaren en nieuwe kandidaten. Ieder met zijn of haar eigen kwaliteiten op terreinen als zorg, ondernemen, financiën, wonen, onderwijs en duurzaamheid. De kandidaten zijn echt betrokken en gedreven om Papendrecht nog mooier en beter te maken. Hun individuele kwaliteiten zijn goede en belangrijke aanvullingen voor het PAB, maar zeker ook voor Papendrecht.”

Het verkiezingsprogramma luistert naar de naam ‘Vanuit het midden – nuchter en realistisch’. PAB is met momenteel acht zetels veruit de grootste partij in de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie