Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Papendrecht gaat eigen inwoners als eerste aan een huis helpen

Algemeen 446 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat alles in het werk stellen om de kansen op een woning in Papendrecht voor eigen inwoners te vergroten.

De PvdA in Papendrecht had hierover een motie opgesteld, die donderdag 2 december tijdens de raadsvergadering door een ruime meerderheid gesteund werd.

De eigen inwoners moeten volgens de PvdA als eersten kunnen profiteren van het aanbod aan (nieuwbouw)woningen in Papendrecht. Dit kan bereikt worden door nieuwbouw, huur- en koopwoningen voor Papendrechtse inwoners eerder open te stellen en/of hen eerder te wijzen op het aanbod van woningen.

Wethouder Arno Janssen gaf tijdens de raadsvergadering aan dat hij al van alles onderneemt om de beschikbare woningen in Papendrecht toe te bedelen aan de eigen inwoners. “We voeren regelmatig gesprekken met makelaars en Woonkracht 10. We stimuleren hen om eerst te publiceren in de lokale media en daarna bijvoorbeeld pas op Funda. Om dezelfde reden stellen we Woonkracht10 al vroeg op de hoogte van projecten die we hebben, zodat ze daarop in kunnen spelen richting hun huurders. Ik zie de motie daarom als een steun in de rug.”

Alleen ChristenUnie en D66 waren tegen. “De motie is sympathiek, maar mensen moeten ook de vrije keuze hebben waar ze willen wonen”, betoogde Trijntje van Es van D66. “Als elke gemeente het zoveel mogelijk dichttimmert, bevordert dat de doorstroming niet en het belemmert de vrije keuze van mensen.”

De overige partijen, een ruime meerderheid in de raad, steunden het voorstel van de PvdA. Margré van Wijngaarden (PAB): “We zijn er ontzettend voor, uiteindelijk zitten we hier voor de inwoners van Papendrecht. Alles wat de voor hen kunnen doen, willen we steunen.” 

Ook CDA, VVD en OP stemden voor. De fracties van GroenLinks en SGP waren donderdag niet aanwezig bij de raadsvergadering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Organisatie vervroegt Lenteloop in Papendrecht vanwege hitte Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Politiek Alblasserdam stemt in met vervolg LHBTIQ+ beleid; alleen SGP gaat niet akkoord Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dringende herstelwerkzaamheden complex Hendrik Breitnerstraat in Papendrecht Nieuws 19 uur geleden