• Louis van Houtert.
• Louis van Houtert. Foto: Richard van Hoek

50Plus wil meedoen aan verkiezingen in Papendrecht; oproep voor hulp

Algemeen 467 keer gelezen

PAPENDRECHT • Politieke partij 50Plus wil in Papendrecht mee gaan doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2022 gehouden zullen worden.

Er is een gekozen lijsttrekker, Louis van Houtert, maar er zijn nog meer geschikte kandidaten en andere vrijwilligers nodig. Gedacht kan worden aan adviseurs, sympathisanten en bijvoorbeeld een lijstduwer. Reacties zijn welkom bij Louis van Houtert via politicus@planet.nl of via 06-18847582.

We stellen Louis van Houtert enkele vragen.

Waarom doet 50PLUS mee in Papendrecht? 

Louis: “50PLUS Papendrecht is een lokale afdeling van de landelijke partij, die haar standpunten naar de schaal van het gemeentelijke niveau vertaald wil zien. De menselijke schaal; het dichtst bij de dagelijkse zorgen en problemen van de man en vrouw in ons dorp.”

“Het besluit om de reeds bestaande lokale afdelingen uit te breiden is al vorig jaar, lang voor de landelijke verkiezingen genomen. Logischerwijs, omdat het van het grootste belang is dat de lokale kiezer zich juist in zijn/haar gemeente vertegenwoordigd voelt en ziet.”

Wat maakt 50PLUS uniek?

Louis: “50PLUS Papendrecht zal zich voornamelijk richten en inzetten voor de belangen van de senioren in onze gemeente. Daarmee is 50PLUS géén one-issue partij, maar wel een partij met een duidelijke, overigens steeds groeiende, doelgroep. Verder is vanzelfsprekend eenieder welkom, die zich in onze standpunten kan vinden en zich daardoor bij ons thuis voelt!”

Wat zijn enkele speerpunten van de partij?

Louis: “We hebben drie hoofdpunten: Individuele vrijheid, sociale rechtvaardigheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De uitgebreide concrete invulling van deze kernpunten zijn terug te vinden op onze website: www.50pluspartij.nl en binnenkort zal 50PLUS Papendrecht ook op het web te vinden zijn, met de vertaalslag naar de zuiver lokale situaties.”

Vinden jullie geen aansluiting bij een reeds bestaande politieke partij in het dorp?

Louis: “50PLUS Papendrecht zal zeker samenwerking zoeken met de bestaande partijen, vanzelfsprekend met behoud van de eigen identiteit.”

Hangt deelname af van de aanmelding van geschikte kandidaten, of gaat deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen sowieso door in Papendrecht?

Louis: “Gelukkig zijn er altijd mensen, die niet roepend aan de zijlijn blijven staan, maar hun mening en ideeën gerealiseerd willen zien op de daartoe uitgelezen plek: de gemeenteraad, en als volksvertegenwoordiger niet alleen hun eigen belang, maar die van de hele gemeenschap willen dienen. Die mensen zoeken wij bij 50PLUS Papendrecht, vandaar onze oproep. Het is ondenkbaar, dat wij daarin niét zouden slagen!”

Hoeveel stemmen denken jullie te kunnen bemachtigen?

Louis: “Gezien de grootte van onze gemeente, moeten wij toch voldoende stemmen kunnen behalen om met vijf zetels in de gemeenteraad te kunnen komen. Wij zullen Papendrecht voor allen zo leefbaar en aangenaam mogelijk maken. 50PLUS hoort en luistert; ziet en kijkt niet weg, maar denkt mee en zet zich in voor Papendrecht.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie