• Loes is gevestigd aan het Oude Veer in Papendrecht.
• Loes is gevestigd aan het Oude Veer in Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Waarschuwing van boa’s voor Loes Papendrecht

Algemeen 6.897 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse horecagelegenheid Loes, gevestigd aan het Oude Veer, heeft op vrijdag 24 september een waarschuwing gekregen van boa’s. Eigenares Louise Schalwijk had via social media laten weten dat iedereen welkom is in haar zaak.

“We staan met onze rug recht tegen de muur aan”, meldt Loes. “Dat staan we zéker na het bezoek van de Boa’s vanmiddag die aangaven ons bericht te hebben gelezen dat bij ons iedereen welkom is.”

Dwangsom
Medewerkers kregen te horen ‘dat dat niet is wat de regels vanaf morgen zullen zijn’. “Een dwangsom tot 25.000 euro en/of een sluiting van je zaak, mét een dreigende toon. Er gaan mysterieshoppers ingezet worden om ons te controleren. Wij vinden dat het énorm ver gaat, dit alles kan niet ons als ondernemers opgelegd worden.”

Horeca sluiten
Loes meldt dat ze achter hun besluit blijven staan dat iedereen welkom is. “Want aan discrimineren gaan we echt niet beginnen.” Als het nodig is, zal de zaak het horeca-gedeelte sluiten. “Zakelijk gezien niet handig na al zoveel maanden sluiting. Menselijk gezien de keuze die wij zullen gaan maken, want hieraan meedoen is ons een stap te ver.”

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden