• Het met hekken afgezette pand aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam.
• Het met hekken afgezette pand aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Foto: Bert Bons

Politiek Alblasserdam zet dikke streep door plan zes nieuwe woningen locatie Biggelmee

Algemeen 561 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Alblasserdamse raad zette afgelopen week een streep door het plan om zes appartementen te bouwen op de locatie Biggelmee.

Bij de verkoop in 2018 had het gemeentebestuur als kader aangegeven dat er maximaal twee woningen mochten komen en geen nieuwe uitrit naar de dijk als ontsluiting. De nieuwe eigenaar presenteerde eerst een plan met negen woningen, werd teruggefloten en presenteerde vervolgens een voorstel voor zes appartementen en een uitrit naar de dijk. 

De raadsleden reageerden unaniem afwijzend op dit idee. Ramon Pardo (D66): “Een uitrit in de onoverzichtelijke en gevaarlijke bocht op die plek, dat moeten we gewoon echt niet willen.”

Helder
En Arco Strop (CDA): “De kaders uit 2018 waren helder. Als we daar drie jaar later van af gaan wijken, doet dat geen goed aan het vertrouwen in de overheid. Wij kunnen niet helpen dat het de ontwikkelaar niet lukt om het financieel rond te krijgen. Dan moet je een ander plan maken en niet komen met een voorstel om toch meer woningen daar te realiseren.”

Wethouder Arjan Kraijo onderkende de bezwaren. “Maar wij zijn als college niet lichtzinnig te werk gegaan. Gezien de alleen maar toenemende woningnood in Alblasserdam, waarbij honderden belangstellenden reageren op één apartement, hebben gekeken naar mogelijkheden om toch meerdere wooneenheden te realiseren.”

Postzegeltjes
Hij overtuigde de raad daarmee niet. Pardo: “Daar komt u vaak mee. Maar met het invullen van allerlei postzegeltjes - we hebben het nu over vier extra appartementen - los je het probleem niet op. Voor een structurele oplossing op de lange termijn moet je kijken naar locaties als oude kantoorgebied of sportpark Souburgh.”

Voor wethouder Kraijo was de boodschap helder: voor zes woningen op de locatie Biggelmee en een nieuwe uitrit bleek er geen enkele steun te zijn in de gemeenteraad. “Ik ga terug naar de ontwikkelaar om aan te geven dat de kaders uit 2018 leidend zijn.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden