Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

D66 maakt zich zorgen over vuurwerkopslag in Papendrecht

Algemeen 243 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van D66 in Papendrecht maakt zich zorgen over de veiligheid van de vuurwerkopslag in Papendrecht. Volgens burgemeester Moerkerke worden de strenge veiligheidseisen goed nageleefd.

“De bestellingen door handelaren zijn al voor de aankondiging van het vuurwerkverbod gedaan. Mogelijk ligt er nu veel vuurwerk opgeslagen in woonwijken”, betoogde Trijntje van Es van D66 donderdagavond 10 december tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Ze wilde weten of het klopt dat vuurwerk het gehele jaar opgeslagen mag blijven liggen in opslagplaatsen. Ook vroeg ze zich af hoeveel opslagplaatsen er in Papendrecht zijn en hoe het gemeentebestuur omgaat met deze situatie.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke: “Vuurwerk mag het hele jaar in de opslag blijven. Maar er zijn natuurlijk wel strenge eisen. Daar wordt ook op gecontroleerd door de omgevingsdienst. Wij hebben signalen gekregen dat er minder leveringen zijn geweest dit jaar. Er ligt dus minder vuurwerk in de opslagplaatsen.”

In de gemeente Papendrecht zijn drie opslagplaatsen voor vuurwerk. “Ik vind het zorgelijk, zoveel vuurwerk in de opslag. ‘s Zomers kan het 40 graden worden”, reageerde Trijntje van Es. “Er zijn strenge eisen met betrekking tot de brandveiligheid. Er is al controle geweest en daaruit bleek dat het allemaal in orde was”, reageerde burgemeester Moerkerke weer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app