Afbeelding
Foto: Bert Bons

Fietsverlichtingscampagne onder middelbare scholieren in Papendrecht

Algemeen 128 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met gratis pennen en fietsverlichtingssetjes deden donderdagmiddag 10 december veel middelbare scholieren van De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg mee aan de fietsverlichtingscampagne.

De actie werd georganiseerd door de gemeenten Papendrecht en Molenlanden. Daarom waren de wethouders Kees de Ruijter van Papendrecht en Johan Quik van Molenlanden bij de start even aanwezig om met leerlingen in gesprek te gaan over fietsveiligheid en zichtbaarheid in het verkeer.

Veel scholieren die naar het voortgezet onderwijs gaan, komen uit Papendrecht en de omliggende gemeenten. Een groot gedeelte komt ook uit de naastgelegen gemeente Molenlanden. Derhalve werken beide wethouders en gemeenten vaak regionaal samen als het gaat om verkeersveiligheid.

Aan de hand van een verkeersquiz werden de scholieren gevraagd naar hun mening en kennis over zichtbaarheid op de fiets en in het verkeer. Vragen die ze konden verwachten gingen over: “Wanneer is het nodig je fietsverlichting aan te zetten? Wat doe je als je samen fietst met iemand die geen werkende fietsverlichting heeft? Hoe hoog is het boetebedrag dat je krijgt wanneer je fietsverlichting niet in orde is”?

Zichtbaarheid
Goedwerkende fietsverlichting is van groot belang in het donker en bij slecht weer. Niet alleen om zelf meer te kunnen zien, maar ook om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Zo kunnen alle fietsers veilig naar school, het werk, de sportclub en komen ze ook veilig weer thuis.

Doelstelling
De campagne past goed binnen de doelstelling van de gemeente, regio en politie om samen te werken en kennis te delen en sluit aan bij de gemeentelijke en provinciale missie: ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’. Voor meer informatie: www.maakeenpuntvannul.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Qbuzz: 61 procent bussen uitgereden op dinsdag 7 februari Algemeen 7 feb, 08:53
Afbeelding
Inzamelingsactie Yunus Emre moskee in Alblasserdam voor hulp aan slachtoffers aardbeving in Turkije Algemeen 7 feb, 08:37
Afbeelding
Jan Willem Boersma voorgedragen als nieuwe burgemeester van Alblasserdam update 6 feb, 21:28