Afbeelding
ingezonden mededeling

5x keukenartikelen voor de perfecte kerstmaaltijd

Algemeen 69 keer gelezen

Ben jij zojuist opgeschikt door het nieuws en/of feit dat niet jouw moeder het kerstdiner maakt, maar jij?

De techniek gaat je deze decembermaand redden. In deze blog vertellen we jou namelijk welk 5 keukenartikelen jij in jouw keuken moet hebben om het perfecte kerstdiner te maken. Jij. Kunt. Dit!

1. De stoomkoker
Een stoomkoker is een vrij compleet apparaat. Die je, na de kerstdagen, nog vaak zal inzetten. Het apparaat is namelijk geschikt voor het stomen van vlees, vis, groente, aardappelen en eieren. Kies je voor een stoomkoker met meerdere verdiepingen? Dan kun je een complete maaltijd in één keer maken.

Voor de feestdagen kun je ervoor kiezen om alle groentes hierin klaar te maken. Je hoeft alleen maar de groenten te snijden, of kies de voorgesneden varianten. Eén druk op de knop en binnen een paar minuten tover je verse groenten op tafel.

2. De oven
Een oven kan heel veel bereiden. Van taarten, tot ovenschotels. En van vis- tot vleesgerechten. Het fijne aan dit apparaat is, is dat het vaak wel wat voorbereiding nodig heeft. Maar die kun je vaak al een dag van tevoren doen. Vervolgens hoef je alleen nog maar de oven voor te verwarmingen, de ovenschaal erin schuiven en wachten maar!

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een klassiek stuk vlees, zoals rollade klaar te maken. Deze kun je tegenwoordig ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Dan hoef je hem alleen nog te bakken in de oven. Ook handig met de beste inbouw oven? Tweede kerstdag schuif je er zo een pizza in.

3. De airfryer
Oké! We hebben groenten en vlees in de apparaten zitten. Wat missen we dan nog? Inderdaad, patat of aardappelschijfjes. Een airfryer bereidt patat, snacks en aardappels door middel van warme lucht. Een stuk gezonder dan in het frituutvet. Dit apparaat is onmisbaar tijdens het kerstdiner, want je kunt binnen een handomdraai nog wat extra eten warm maken, mocht je te weinig hebben.

4. Koffiemachine
Misschien ben je zelf geen koffiedrinker, maar tijdens de kerstdagen zal je aan grote groepen koffie moeten schenken. Het is daarom slim op een goed apparaat aan te schaffen. Wil je de beste vinden? Kijk dan naar artikelen over test koffiemachine, dan weet je direct wat de nummer één is.

5. Chocoladefondue-set
Bij een toetje hoort chocolade! Daarom is een elektrische chocoladefondue-set hetgeen dat jij op tafel wil zetten met de kerstdagen. Het is een ideale manier om iedereen te voorzien van een lekker toetje. Maar tijdens de feestdagen wordt er natuurlijk al heel veel gegeten, daarom is dit toetje ook heel handig. Iedereen kan zelf bepalen hoeveel hij of zij wil eten. Lekker met lange vingers, vers fruit en marshmallows. Een topper voor jong én oud.

Misschien een overbodig apparaat om te noemen. Maar wil jij echt dit kerstdiner overleven? Dan zal er nog één apparaat in jouw keuken moeten staan. Het is niet om te eten, maar het gaat wel om de tijd erna. De vaatwasmachine zorgt ervoor dat jij na het eten ook lekker kunt genieten van een borrel en een spelletje!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie