Afbeelding
Foto: Peter Stam

Flinke hennepkwekerij ontdekt in woning in Alblasserdam: bewoner aangehouden

112 1.250 keer gelezen

ALBLASSERDAM – De politie vond vrijdagavond in een woning aan de Vroegestraat in Alblasserdam een flinke hennepkwekerij. 

Er stonden op de eerste verdieping zo’n 330 hennepplanten die bijna klaar waren om geoogst te worden. Op de zolder stonden nog eens meer dan 4000 stekjes. 

De politie stond halverwege de avond met acht man in de straat en had voor de zekerheid de stormram paraat. Deze hoefde niet gebruikt te worden, want de bewoner deed zelf open. De man is aangehouden en in de boeien meegenomen naar het politiebureau.

Vernietigen planten en hennepkwekerij bleek niet mogelijk
Medewerkers van een bedrijf, werkzaam voor Dienst Domeinen, kwamen ter plaatse om de hennepkwekerij en de planten ter plekke te vernietigen. 

Door pech met machines bleek het rond 00.15 uur niet mogelijk te zijn de hennepplanten ter plaatse te vernietigen. Besloten werd dat de politie daarom mee zou rijden naar ‘de zaak’ om daar erop toe te zien dat alles vernietigd wordt.

Illegale aftap van stroom
Een medewerker van netbeheerder Stedin constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt.

De verdachte moet zich op een later tijdstip bij de politierechter verantwoorden voor de kwekerij. Ook zal woningcorporatie Woonkracht10 de huurder niet meer toelaten bij hen te huren.

Tien jaar geleden werd een paar woningen verderop ook al eens een hennepkwekerij ontmanteld. Daar stonden toen ongeveer 300 hennepplanten in.

Tekst: ZHZ Actueel

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden