Afbeelding
Foto: Papendrecht Media

Automobilist schept scooterrijder op kluifrotonde in Papendrecht

112 1.190 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op de kluifrotonde in Papendrecht vond op dinsdag 10 oktober omstreeks 09.20 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter.

Een automobilist schepte op het laatste moment een scooterrijder die overstak. De scooter was al bijna aan de overzijde aangekomen.

De betrokken auto kwam vanaf de afrit N3 vanuit de richting Dordrecht, sloeg rechtsaf en kwam aanrijden bij het fietspad alwaar hij de scooterrijder aanreed. Dit betrof een 17-jarige jongen. De scooter en de jongen vlogen kort de lucht in, waarna hij hard naast zijn scooter op de grond terecht kwam.

Een achterop rijdende automobiliste, die in de zorg werkt, heeft zich over de geschrokken bestuurder en de aangereden scooterrijder ontfermd en de hulpdiensten ingeschakeld.

De politie en ambulance kwamen ter plekke en hebben van beide partijen en getuigenverklaringen opgenomen en de welbekende formulieren ingevuld. Tevens werd er bij de beide partijen een alcoholtest afgenomen, waaruit bleek dat geen van beide bestuurders onder invloed waren.

Op dashcambeelden van een achter rijdende auto van een rijschool was goed te zien hoe het ongeval tot stand kwam. Deze beelden zullen tevens aan beide verzekeringsbedrijven worden meegestuurd

De jongeman is in de ambulance nagekeken door het betreffende personeel en mocht daarna met pijn in z’n rechter been en heup met zijn beschadigde scooter naar huis met zijn inmiddels gearriveerde vader.

Op de scooter is in navolging van de aanrijding een wok status (wacht op keuren) aangezegd, zodat deze in afwachting van de schadeherstelling en goedkeuring van het RDW weer veilig de weg op mag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Oasen slaat alarm: extra maatregelen nodig voor schoon drinkwater in 2030 Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Papendrecht krijgt een kinderburgemeester: 'jeugd meer betrekken bij gemeente' Nieuws gisteren
• De brandweer controleert of het vuur gedoofd is.
Brandende kliko beschadigt huis en serre aan de Nicolaas Beetsstraat in Papendrecht 112 21 mei, 17:09

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden