Afbeelding
Foto: Peter Stam

Alblasserdammer (77) aangehouden in onderzoek naar schietincident Kinderdijk

112 1.636 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De politie heeft op maandag 5 december in Limburg een 77-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Kinderdijk van vorige week.

Daarbij raakte in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december een 74-jarige man ernstig gewond. Zijn toestand is nog altijd onveranderd. Een groot team van rechercheurs onderzoekt sindsdien wat zich die nacht precies heeft afgespeeld in de woning aan de Puntweg. Getuigen blijven welkom om zich te melden bij de politie.

Het incident vond die nacht rond 00.30 uur plaats toen zowel de 74-jarige man, afkomstig uit België, en de bewoonster van het huis, lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man werd getroffen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De in de woning aanwezige vrouw bleef ongedeerd. De dader(s) gingen er daarna in onbekende richting vandoor.

Er werd direct een groot onderzoek opgestart. Die inspanningen leidden tot de aanhouding van de Alblasserdammer. Peter Stam van Alblasserdamsnieuws meldt dat de opgepakte 77-jarige Alblasserdammer een goede vriend en klusjesman was van de 75-jarige bewoonster in Kinderdijk. Zijn huis in Alblasserdam is inmiddels doorzocht door de politie.

De rechercheurs gaan verder door met het onderzoek om er achter te komen wat er precies is gebeurd. Ondanks dat er nu een aanhouding is verricht, blijft de informatie van getuigen daarom belangrijk. Getuigen en mensen die meer weten, worden gevraagd zich te melden bij de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 19 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden