Afbeelding
Foto: 123RF.com

Alex R. uit Alblasserdam en twee medeverdachten langer vast

112 950 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De mannen die zaterdag 5 november in Alblasserdam, Tholen en Den Haag zijn opgepakt, blijven alle drie veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris deze week bepaald.

De mannen worden verdacht van drugshandel en het witwassen van crimineel geld. De aanhouding van Alex R. (60) in De Boezem in Alblasserdam werd zaterdag gedaan door het Team Parate Eenheid van de politie Rotterdam. Tegelijkertijd werden in Den Haag de 55-jarige Cholyd H. en zijn 27-jarige zoon in Tholen opgepakt.

De drie zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren.

In beslag genomen
Een woordvoerder van de politie vertelt: “Direct na de aanhoudingen zijn de woningen van de verdachten doorzocht. Daarbij zijn onder andere waardevolle goederen en voertuigen in beslag genomen. Op dit moment worden in beslag genomen gegevensdragers, zoals bijvoorbeeld telefoons en computers onderzocht. Omdat de verdachten in beperkingen zitten en het onderzoek nog volop aan de gang is, kunnen verder geen mededelingen worden gedaan.”

Alex R. kwam in de afgelopen twee jaar zeer regelmatig in het nieuws, nadat naar buiten was gebracht dat hij het slachtoffer had moeten zijn in de geruchtmakende vergisontvoeringszaak, waarbij een man uit Hoofddorp werd ontvoerd. Politie en justitie gaan er vanuit dat de criminelen niet de Hoofddorper wilden ontvoeren, maar Alex R., die vaak in Alblasserdam verbleef.

De recherche heeft de zaterdagmiddag en zaterdagavond woning aan de Boezem minutieus onderzocht. Kliko’s werden bekeken, kratten met papieren doorzocht en gegevensdragers werden veiliggesteld. Verder werd een personenauto met Zwitsers kenteken eerst volledig doorzocht en daarna door een politiebergingswagen afgevoerd.

Geweldsincidenten
Vorig jaar werden Alblasserdam en omgeving getroffen door een golf aan geweldsincidenten, die uiteindelijk allemaal aan elkaar gelinkt konden worden. Zo werd er een woning van de zoon van de vriendin van Alex in Hendrik-Ido-Ambacht beschoten, werd er een explosief geplaatst aan de woning van de dochter van de Alex’ vriendin in de Merelstraat in Alblasserdam.

Verder werd er brand gesticht bij een bedrijf aan de Edisonweg in Alblasserdam, nabij een pand dat vroeger van Alex is geweest. Ook ging er een pand van Alex in Zwijndrecht in vlammen op. Daarnaast werd er in Hoensbroek (Limburg) een explosief aangetroffen bij een vriend van Alex. En later vonden in Hoensbroek een beschieting en explosie plaats. Tot slot werden er op adressen dreigbrieven bezorgd.

Inmiddels zijn de meeste verdachten die met die zaken te maken hadden, opgespoord en veroordeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden