Afbeelding
Foto: Peter Stam

Tientallen hooibalen in brand in Alblasserdam en Ridderkerk

112 1.120 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Langs de Kabelbaan in Alblasserdam en langs het Noordeinde, bij de Pruimendijk in Ridderkerk, hebben in de nacht van dinsdag op woensdag tientallen hooibalen in brand gestaan. 

In beide gevallen schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’. De brand in Alblasserdam begon rond 23.00 uur en werd ontdekt door een beveiliger. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en schaalde na aankomst op. 

Er kwamen diverse brandweervoertuigen en een kraan ter plaatse. Met behulp van de kraan werden de balen uit elkaar getrokken en geblust. Terwijl de brandweer nog bezig was met blussen, ontstond aan de andere kant van de Brug over de Noord, ter hoogte van het Noordeinde, ook brand. Ook daar stonden tientallen hooibalen in brand. 

Snelheidsbeperking
Omdat in Alblasserdam de rook over de Brug over de Noord trok, werd de Grote Beer (N915) tijdelijk afgesloten. Bij de brand in Ridderkerk trok de rook over de snelweg. Op de A15 gold daarom een snelheidsbeperking.

Hoe de balen zijn gaan branden, is nog niet duidelijk. De politie vermoedt brandstichting.

Tekst: Peter Stam

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden