• Bedrijventerrein Bruine Kilhaven in Werkendam.
• Bedrijventerrein Bruine Kilhaven in Werkendam. Foto: Archief

BIZ Businessparken Werkendam is een feit: ruime meerderheid ondernemers stemt voor

Zakelijk 788 keer gelezen

WERKENDAM • De oprichting van Bedrijveninvesteringszone Businessparken Werkendam (BIZ BPWD) is een feit. Ruim 63 procent van de ondernemers bracht een stem uit en circa 87 procent daarvan heeft gestemd vóór de invoering van de BIZ BPWD. De BIZ treedt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024 in werking. 

Met de uitslag geven de ondernemers een signaal af dat ze samen willen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijvenparken. Zoals veel andere BIZ’en in verschillende gemeenten, werken de ondernemers van drie bedrijventerreinen samen om uitdagingen aan te pakken die ze allemaal tegenkomen. 

Hierdoor kan er geïnvesteerd worden in het verbeteren van de bedrijventerreinen in Werkendam. Denk hierbij aan de infrastructuur, veiligheid en promotie van de bedrijventerreinen. Dit alles is bedoeld om economische groei en meer banen te creëren.

‘Bloeiende toekomst voor Werkendam’

“Onze Werkendamse gemeenschap heeft diepe wortels in traditie en een sterk verlangen naar vooruitgang”, zegt wethouder Wendy van Ooijen. “De BIZ weerspiegelt deze essentie en onze gezamenlijke visie op een welvarende toekomst. Ik ben erg blij dat ook de ondernemers de samenwerking zijn aangegaan om zo samen te werken aan een aantrekkelijke Werkendamse gemeenschap.”

“De businessparken zijn plekken waar hard wordt gewerkt, met mooie bloeiende bedrijven met een belangrijke toegevoegde waarde voor de gemeente”, vervolgt Van Ooijen. “Een plek waar ondernemers, werknemers en inwoners elkaar ontmoeten en waar nieuwe ideeën ontstaan. Met dit ruime mandaat voor de steun aan de BIZ kunnen we de krachten bundelen en samen bouwen aan een welvarende, duurzame en bloeiende toekomst voor Werkendam.”

Ambitieus plan

Het bestuur van de BIZ Businessparken Werkendam heeft een ambitieus plan gemaakt voor de komende vier jaar, van 2024 tot 2028. In dit plan staat wat ze willen bereiken, hoe ze dat gaan doen, en welke activiteiten ze daarvoor gaan ondernemen.  

De focus ligt hierbij onder andere op het verbeteren van de openbare ruimte, het professionaliseren van de organisatie en communicatie en het ontwikkelen van een gezamenlijke profilering.


• Wethouder Wendy van Ooijen, Henri Gelevert (gemeente Altena), Janica Swijnenburg, Dirk van Berchum, Vanessa van Hemert en Mark van Rossum (allen BIZ-bestuur).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden