• Archieffoto van ACKC.
• Archieffoto van ACKC. Foto: Archief

ACKC trekt krankzinnige wedstrijd naar zich toe: 17-15 winst op ADO

Sport 376 keer gelezen

GIESSEN • Sfeervol, bomvol en een spannende apotheose. Zo kan de jaarlijkse ACKC-dag in enkele woorden samengevat worden. Een sterke eerste helft van de ’s-Gravendeelse gasten resulteerde in een 7-12 ruststand, maar na de rust stelde ACKC orde op zaken en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken: 17-15.

Een springkussen, geschminkte kinderen, pannenkoeken en heel veel publiek. Oplopen met volgspot in een donkere, maar kolkende sporthal de Jager met de F-pupillen aan de hand. Het waren de ingrediënten voor de jaarlijkse ACKC-dag. Maar van de spelers werd gewoon een topprestatie gevraagd. En die is geleverd. 

Voor het publiek kon de wedstrijd eigenlijk niet mooier verlopen en bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Vlot.

Scorend niet bijbenen
ADO was duidelijk niet gekomen om cadeautjes uit te delen. Vanaf het begin speelde de ploeg uit de Hoekse Waard gedisciplineerd en schoten ze met scherp, waardoor ze in het eerste deel op een uitzonderlijk hoog schotpercentage kwamen.

ACKC kon hier in deze fase te weinig tegenoverstellen en kon in de score de opponent niet bijbenen. Aanvoerster Natasja Kuipers opende van afstand de score voor de Almkerkers, maar daarna was het scorend vermogen van ADO gewoon beter verzorgd.

Blessures
Coach Van Houwelingen moest Amber de Ruiter en Sven van der Ham missen. De Ruiter zit met een zware knieblessure voorlopig aan de kant en Van der Ham met een dikke enkel. Ook zij moesten vanaf de kant lijdzaam toezien hoe ADO steeds meer afstand nam. 

Tot overmaat van ramp blesseerde ook Maartje Verschoor zich in het eerste deel en moest zij vervangen worden door Tooske Verschoor.

Goede analyse
In de rust bleek Van Houwelingen de wedstrijd goed geanalyseerd te hebben. Iets beter aansluiten op de tweede bal haalde de angel uit de schotkracht van ADO. In het tweede deel bleek ACKC scherper en conditioneel sterker. En toen de eerste balletjes erin gingen, ging het publiek er helemaal achter staan. 

ACKC sloop naderbij en ging erop en erover. Maar liefst zesmaal achtereen wist de Almkerkse formatie tot scoren te komen en daarmee de 7-12 achterstand om te draaien naar een 13-12 voorsprong.

ACKC beslist wedstrijd
ADO stribbelde nog even tegen en kwam nog één keer op gelijke hoogte, maar daarna was de ban definitief gebroken en kon ACKC de wedstrijd naar zich toe trekken.

Thijs de Groot scoorde weer van ver en bracht daarmee de 14-13 op het scorebord. Fleur Hartman volgde zijn goede voorbeeld en wist ook van ver de korf te vinden: 15-13. 

Emiel van der Ham stond in deze fase sterk te rebounden en na een fout van zijn tegenstander legde scheidsrechter Vlot de bal op de stip. Van der Ham scoorde en bracht daarmee de stand op 16-14 en het publiek in extase. De Groot zorgde met zijn zevende treffer voor het slotakkoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app