• Hanne Terluin geeft het eerste fluitsignaal.
• Hanne Terluin geeft het eerste fluitsignaal. Foto: Weeda Media

12-jarige Hanne fluit eredivisiewedstrijd bij Voltena

Sport 691 keer gelezen

WERKENDAM • In Sporthal de Crosser in Werkendam werd donderdagavond de competitiewedstrijd gespeeld tussen Team Voltena Dames 1 en Draisma Dynamo Dames 1 uit Apeldoorn.

Zoals te doen gebruikelijk was er ook deze wedstrijd weer een ‘speler in de spotlight’. Normaal gesproken mag deze speler dan symbolisch de eerste bal voor het thuisteam serveren. Deze keer had de ‘speler in de spotlight’ Hanne Terluin echter een bijzondere wens.

Zij wil namelijk behalve een hele goede volleybalster en beachvolleybalster ook heel graag een goede scheidsrechter worden. Daarom hadden zij en haar ouders gevraagd of ze in plaats van het serveren van de eerste bal, het eerste fluitsignaal mocht geven.

Oud-international en Olympisch scheidsrechter Frans Lodérus, deze avond jurylid van dienst, gaf samen met de officials eerste scheidsrechter Alex Verwoert en tweede scheidsrechter Gerjan den Haan graag gehoor aan dit verzoek. Ook de staf van Draisma Dynamo stemde in, en zo kon het gebeuren dat Hanne van 12 jaar op de stoel mocht klimmen en de eerste rally mocht fluiten.

Dat Team Voltena Dames 1 de wedstrijd, die na het optreden van Hanne overigens gewoon met 0-0 begon, wist te winnen met een 3-1, maakte het voor iedereen die Voltena een warm hart toedraagt een hele mooie avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geen extra grond voor begraafplaats in Rijswijk: grondeigenaar en gemeente komen niet tot akkoord Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
College wil minima helpen bij aanschaf duurzame huishoudelijke apparaten Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Streep door plan voor 13 oplaadpunten voor fietsen, alleen nieuw laadpunt in Babyloniënbroek Algemeen 21 uur geleden