• Start van de amateurs/beloften.
• Start van de amateurs/beloften. Foto: Aangeleverd

Wielerronde van Giessen onder perfecte omstandigheden verreden

Sport 1.002 keer gelezen

GIESSEN • De 37e editie van de Wielerronde van Giessen werd op vrijdag 9 september verreden. Het waren perfecte omstandigheden om te koersen. 

Eerst was er de Dikke Banden Races voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Het blijft een prachtig gezicht om de kinderen te zien racen, aangemoedigd door de mensen langs het parcours. Bij de senioren waren er helaas veel afmeldingen als gevolg van de slechte weersvoorspellingen. Maar de toeschouwers kregen toch twee prachtige open wedstrijden voorgeschoteld door de renners die wél van start gingen. Met gemiddelden rond de 44 kilometer per uur en voortdurend aanvallende acties in de wedstrijden. 

Bij de sportklasse werd een sprint net voorkomen door een late jump van Jorre van der Bij (UW&TC De Volharding), die zo op een mooie wijze de winst behaalde. Bij de amateurs werd er vanuit een aanvallende kopgroep de eindsprint gewonnen door Johan Dorussen (Dutch Food Valley CT) voor zijn medevluchters. 

‘Ondanks de vele afmeldingen, kijken we als organisatie tevreden terug op deze editie’, laat de organisatie weten. ‘Kijkend naar alle criteriums die van de landelijke kalender verdwijnen, zwemmen we daarmee tegen de stroom in. Als comité hebben wij juist idee dat de organisatie steeds iets beter staat en groeiende is. Daarbij zijn we erg blij met de steeds groter wordende groep bedrijven en de vrijwilligers die de wielerronde steunen. Zo kunnen we van de mooie plannen voor de toekomst, werkelijkheid maken.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden