• Archieffoto van de Lange Wiep in Werkendam. Aan de rechterzijde verrijst inmiddels nieuwbouwwijk Achter de Schans.
• Archieffoto van de Lange Wiep in Werkendam. Aan de rechterzijde verrijst inmiddels nieuwbouwwijk Achter de Schans. Foto: Teus Admiraal

Lange Wiep in Werkendam wordt aangepakt: nog voor de zomer drie weken afgesloten

Nieuws 1.683 keer gelezen

WERKENDAM • De Lange Wiep in Werkendam zal nog voor de zomer voor ongeveer drie weken worden afgesloten. Tijdens deze afsluiting wordt de weg aangepast, om ervoor te zorgen dat nieuwbouwwijk Achter de Schans en de omliggende verenigingen goed en veilig bereikbaar worden.

Langzaam worden de eerste huizen van nieuwbouwwijk Achter de Schans in Werkendam bewoond. Op termijn zullen er circa 300 woningen bijkomen. De toename van het aantal bewoners betekent ook dat de enige ontsluitingsweg naar de wijk, de Lange Wiep, steeds drukker wordt.

Belangrijke ontsluitingsweg 

De Lange Wiep is de enige ontsluitingsweg tot woonwijk Achter de Schans, maar ook liggen Kozakken Boys, de volkstuinvereniging en IJsclub Olympia aan deze weg. Daarnaast wordt de weg veel gebruikt door bewoners van de wijk Werkensepolder en door de (landbouw)bedrijven in de buurt. 

Dit zorgt ervoor dat zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers en voetgangers gebruik maken van de Lange Wiep. Met de komst van nieuwbouwwijk Achter de Schans is het noodzakelijk de Lange Wiep aan te passen.

Verschillende maatregelen op korte termijn

Nog voor de zomer worden meerdere aanpassingen gedaan, waaronder de aanleg van rode fietssuggestiestroken, zebrapaden en snelheidsremmende plateau’s.

De werkzaamheden worden gecombineerd met het uitvoeren van onderhoud aan de asfaltverharding van de Lange Wiep. Gedurende de werkzaamheden wordt de Lange Wiep circa drie weken afgesloten. 

Er worden tijdig borden geplaatst om de afsluiting aan te kondigen. Doorgaand verkeer wordt tijdens de afsluiting van de Lange Wiep omgeleid. Woningen in de wijk Achter de Schans en Kozakken Boys blijven bereikbaar.

Maatregelen langere termijn

Op de langere termijn, wanneer de bouw van woonwijk Achter de Schans afgerond is, wordt volgens het huidige plan een vrijliggend fietspad aan de Lange Wiep aangelegd, op het gedeelte tussen de Werkensedijk en de bocht bij de aansluiting met de Spits (bij de ijsbaan). 

Het fietspad zal aan de zijde van de voetbalvelden komen. De huidige parkeerplaatsen die daar nu liggen worden verplaatst naar het aan te leggen parkeerterrein naast de Kromsteven. Het kruispunt Lange Wiep - Kromsteven wordt heringericht met de aanleg van midden-eilanden.

‘Aanpassingen zijn noodzakelijk’

“Met 300 woningen is Achter de Schans het grootste nieuwbouwproject in gemeente Altena waar ik erg trots op ben”, zegt wethouder Hans Tanis. “Maar bij woningbouw moeten we er natuurlijk ook voor zorgen dat de wijk en omliggende faciliteiten op een veilige manier voor alle weggebruikers toegankelijk zijn. Het aanpassen van de Lange Wiep is hierbij noodzakelijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOAD'32 en Wilhelmina'26 gaan tóch kijken of de jeugdsamenwerking een vervolg kan krijgen Sport 12 apr, 17:29
• Een sneak peak van het vernieuwde eerste bad in Werkina.
Eerste project in zwembad Werkina is af: vernieuwd bad wordt feestelijk geopend Nieuws 12 apr, 17:01
• Er werden onder meer workshops gegeven.
Fit Experience in Sleeuwijk drukbezocht: 'We hopen het een vervolg te kunnen geven' Nieuws 12 apr, 16:28

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden