• Met drones, honden en boten werd er naar Yoran gezocht.
• Met drones, honden en boten werd er naar Yoran gezocht. Foto: SOS DroneTeam

Nieuwe zoektocht naar Yoran Krol (16) in Biesbosch levert geen resultaat op

Nieuws 9.791 keer gelezen

SLEEUWIJK • Een nieuwe zoektocht naar Yoran Krol (16), die vermist wordt, heeft vrijdag geen resultaat opgeleverd. Met drones, boten en honden werd er in de Biesbosch gezocht.

Het SOS DroneTeam ging vrijdag de Biesbosch in met zwaardere drone-apparatuur. Hiermee kunnen ze dieper in het gebied zoeken, op plekken die anders moeilijk bereikbaar zijn. 

De aanleiding voor deze zoektocht was een geurspoor dat de honden van Stichting Signi Zoekhonden hadden geroken. Vorige week werd, nadat er een geurspoor was gevonden, een uitgebreid gebied langs de Merwede doorzocht.  

Zoektocht op en rond eiland
Vrijdag trok het SOS DroneTeam de Biesbosch in om op en rond een eiland naar Yoran te zoeken. Ze werden begeleid door Staatsbosbeheer, politie en een boa.

Tijdens de zoekactie werd het droneteam ondersteund door twee boten en zoekhonden. Helaas werd er geen spoor van de jongen uit Sleeuwijk gevonden, en ook geen nieuw geurspoor rond het eiland. 

Zaterdag is er niet meer gezocht door het SOS DroneTeam. Het is nog onbekend of en wanneer er een nieuwe zoekactie zal plaatsvinden.

Tekst gaat verder onder foto


Foto: SOS DroneTeam

Sinds december vermist
De 16-jarige Yoran Krol uit Sleeuwijk wordt al sinds 24 december vermist. Hij is voor het laatst gezien bij jongerencentrum De Pomp aan de Sportlaan in Almkerk, tussen 21.00 en 22.00 uur.

Begin januari werd er een grote zoektocht georganiseerd met hulp van het burgerinitiatief Coördinatie Platform Vermissingen. Ongeveer 2500 mensen hebben toen geholpen, waardoor het de grootste burgerzoekactie ooit in Nederland werd.


Foto: SOS DroneTeam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Mariska Dalmijn-Verkooijen en Stephan de Kort.
Wisseling van de wacht: Stephan de Kort stopt als notaris bij De Rivieren Notarissen Zakelijk 13 apr, 08:01
• Slot Loevestein.
Een avond met Jort Kelder en Maarten Prak op Slot Loevestein over een politieke en religieuze strijd Nieuws 12 apr, 17:55
Afbeelding
NOAD'32 en Wilhelmina'26 gaan tóch kijken of de jeugdsamenwerking een vervolg kan krijgen Sport 12 apr, 17:29

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden