• Het gemeentehuis in Almkerk.
• Het gemeentehuis in Almkerk. Foto: Erwin Westerlaken

Elf leden aangesteld in Economische Adviesraad Altena: wat is hun rol?

Nieuws 503 keer gelezen

ALTENA • De Economische Adviesraad Altena heeft elf nieuwe leden. Zij werden afgelopen dinsdag door het college benoemd. De Adviesraad probeert vanuit een adviserende en stimulerende rol bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de gemeente Altena.

De leden van de adviesraad vertegenwoordigen de drie O’s (ondernemers, onderwijs en overheid), de speerpuntsectoren Maritiem en Agro-food en de kernen van de gemeente. De elf leden zijn op persoonlijke titel benoemd voor een periode van 3 jaar.

Veel reacties binnengekomen
“Op onze oproep voor nieuwe leden voor de Economische Adviesraad zijn veel enthousiaste reacties binnengekomen”, zegt wethouder Wendy van Ooijen.

“Mooi om te zien dat dit zo leeft in onze gemeente en mensen betrokken zijn bij de ontwikkeling van Altena. De adviesraad is een mix van mensen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Zij kunnen vanuit de gezamenlijke belangen meedenken en adviseren over de duurzame economische ontwikkeling van Altena.”

Doelstelling 
De instelling van een Economische Adviesraad is één van de doelstellingen uit de ‘Visie op Werken gemeente Altena 2035’. In deze visie zijn de ambities en doelstellingen geformuleerd voor een bruisend ondernemersklimaat met een goede bereikbaarheid, een passend woningaanbod en voldoende voorzieningen.

Bijeenkomsten Adviesraad
De Adviesraad zal dit jaar tenminste vier keer bijeenkomen. Op donderdag 29 februari zullen de leden met elkaar kennismaken. Wethouder Wendy van Ooijen is hierbij aanwezig. Binnenkort worden de data voor de bijeenkomsten voor dit jaar gepubliceerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app