• Laurens Vink uit Werkendam.
• Laurens Vink uit Werkendam. Foto: Aangeleverd

Laurens Vink uit Werkendam maakt kans op titel ‘TopCoach van het Jaar 2023’

Nieuws 1.135 keer gelezen

WERKENDAM • Uit een selectie van ruim 650 kandidaten is Laurens Vink uit Werkendam geselecteerd om op dinsdag 12 december in de Utrechtse Jaarbeurs kans te maken op de titel ‘TopCoach van het Jaar 2023’.

De praktijkbegeleider bereidt zijn leerlingen voor op de installatietechniek. Zijn leerlingen zijn voornamelijk mbo’ers (bol en bbl), maar ook hbo’ers en zij-instromers. De TopCoaches zijn door de leerlingen voorgedragen en worden beoordeeld door een vakjury. Op dinsdag kiest de jury drie winnaars uit de categorieën opleidingsbedrijf, mkb en groot bedrijf.

Vraagbaak
Laurens Vink uit Werkendam neemt deel in de categorie mkb. Hij werkt al tien jaar bij Installatiebureau Kon in Hardinxveld-Giessendam, een bedrijf met zestien medewerkers en drie leerplekken.

Tijdens zijn loopbaan bij Installatiebureau Kon heeft Vink zich, volgens de voordracht van zijn leerlingen, ontwikkeld tot een spil in het web en een vraagbaak voor iedereen in het bedrijf. Vink beperkt zich niet alleen tot techniek; hij heeft onder meer een opleiding tot praktijkopleider gevolgd.

Ook leerlingen met beperkingen
Sinds 2016 begeleidt Vink leerlingen binnen het bedrijf. Opmerkelijk is dat hij daarbij niet terugschrikt voor leerlingen met beperkingen. Dat kan een fysieke beperking zijn, maar ook bijvoorbeeld een taalbeperking door een migratieachtergrond.

Cruciaal
De verkiezing van TopCoach van het Jaar wordt sinds 2016 georganiseerd door Wij Techniek, het ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche. De sector heeft dringend behoefte aan nieuwe vakmensen.

“Om jonge mensen voor het vak te interesseren en te behouden, moeten de opleidingstrajecten aantrekkelijk en van hoge kwaliteit zijn”, zegt Wij Techniek-directeur Sven Asijee daarover. “Goede praktijkcoaches zijn daarom cruciaal.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Ginus Groeneveld (r) bij de HartenBus.
De HartenBus bestaat een jaar en is van grote waarde: 'Dankzij de bus kan ik hier komen' Nieuws 23 feb, 17:01
Afbeelding
Interviewoproep: mocht jij in het huurhuis blijven wonen na het overlijden van je ouders? Nieuws 23 feb, 15:17
• Het hoofdveld van Kozakken Boys werd deze zomer nog vervangen.
Buitensportclubs weten waar ze aan toe zijn: Altena gaat sportvelden aanpakken Nieuws 23 feb, 15:04