• Julia van Oostrum (midden met bloemen) met een aantal vrijwilligers bij de Sint.
• Julia van Oostrum (midden met bloemen) met een aantal vrijwilligers bij de Sint. Foto: Aangeleverd

Sinterklaas reikt gouden Zonnebloemspeld uit aan jubilerende vrijwilliger Julia van Oostrum

Nieuws 363 keer gelezen

SLEEUWIJK • Geheel onverwacht bezocht Sinterklaas afgelopen week de afdeling Woudrichem en omstreken van de Zonnebloem. Nietsvermoedend zaten de leden te genieten van een high tea bij Camping de la Rue in Sleeuwijk, toen de Sint met twee pieten binnentrad. Al snel bleek dat dit verrassingsbezoek speciaal bedoeld was voor een jubilerende vrijwilliger van de Zonnebloem: Julia van Oostrum.

Zij had de eer om uit handen van Sinterklaas de gouden Zonnebloemspeld opgespeld te krijgen. Een bijzondere onderscheiding die zij voor haar buitengewone inzet voor de afdeling Woudrichem e.o. krijgt. Sinds de oprichting in 1998 is Julia bij deze afdeling betrokken. 

Sinterklaas, vergezeld door twee pieten, prees de inzet van Julia: “25 jaar als vrijwilliger werken voor mensen met een lichamelijke beperking, is iets wat ik niet veel meer zie.”

Waardevol lid
Na afloop noemde afdelingsvoorzitter Raoul Nijst, Julia van Oostrum een bijzonder en heel waardevol lid van de Zonnebloemfamilie.

“Met haar onvermoeibare inzet en betrokkenheid heeft zij de afdeling de afgelopen 25 jaar op een fantastische wijze geholpen in het werk voor mensen met een lichamelijke beperking. Haar passie voor het helpen van anderen en het vele werk dat zij hiervoor verricht heeft, verdient deze speciale erkenning”, aldus een trotse voorzitter. 

“Als afdeling zijn wij heel dankbaar voor haar bijdrage en verheugd dat Sinterklaas persoonlijk aanwezig was om de speld op te spelden. Dat is toch iets dat deze goedheiligman niet vaak doet.”

• Sinterklaas en jubilaris Julia van Oostrum.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• De scooterrijder is naar het ziekenhuis gebracht.
Jongeman op scooter gewond na aanrijding met personenauto in Werkendam 112 27 feb, 00:03
• De kinderen konden een mooi bedrag overhandigen.
Ds. G. Voetiusschool in Andel voert actie voor voedselbank: dit bedrag haalden ze op Nieuws 26 feb, 18:14
• Wethouder Hans Tanis maakte de eerste betaalde overtocht.
Betalen voor de Bergsche Maasveren: al 550 abonnementen aangeschaft door Altenaren Nieuws 26 feb, 17:05