• De sloop van 't Verlaat in Almkerk.
• De sloop van 't Verlaat in Almkerk. Foto: Gerard Vos

Ook sportspullen vernield tijdens sloop van ‘t Verlaat in Almkerk: CDA Altena stelt vragen

Nieuws 742 keer gelezen

ALMKERK • Het slopen van ‘t Verlaat in Almkerk heeft vragen opgeroepen bij CDA Altena. Tijdens het sloopproces ontdekten raadsleden van de partij nog bruikbare spullen in de sportzaal, zoals basketbalborden en klimrekken.

Een stichting die spullen een nieuw leven geeft in Oost-Europa bracht dit onder de aandacht van de partij. Deze stichting heeft eerder al materialen gered uit scholen, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en sportzalen. 

De stichting redt niet alleen sportspullen, maar bijvoorbeeld ook sanitair en andere handige materialen die hergebruikt kunnen worden.

Ook vragen over planten en struiken
CDA-raadslid Gerard Vos heeft inmiddels schriftelijke vragen aan het college gesteld over zijn bevindingen. Hij benadrukt ook dat bij veel sloopprojecten planten en struiken worden verwijderd.

Hij wijst daarom op de stichting Struikroven, die zich juist inzet voor het behoud en hergebruik van planten en struiken rondom slooplocaties.

 “We hebben als gemeente de mond vol van duurzaamheid en circulariteit, dan moeten we zeker het goede voorbeeld tonen”, aldus Vos.

Schriftelijke vragen aan college
Vos wil van het college weten of zij op de hoogte zijn van het feit dat bij de sloop van ’t Verlaat mogelijk bruikbare spullen zijn vernietigd die elders een nieuwe bestemming hadden kunnen krijgen.

Ook vraagt hij of het college de mening deelt dat er in de toekomst meer inspanningen moeten worden geleverd om te voorkomen dat herbruikbare spullen verloren gaan bij sloop. 

Tot slot wil Vos weten of het college overweegt om in de toekomst samen te werken met de stichting Struikroven voor het behoud en hergebruik van ‘groen’ rondom te slopen panden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Marjan Verhagen, Hans Boot en Corrie den Besten.
Marjan Verhagen, Hans Boot en Corrie den Besten gehuldigd door de Zonnebloem Nieuws 20 feb, 14:33
Afbeelding
Ministerie Binnenlandse Zaken bezoekt gemeente Altena: gesprek over woningopgave Nieuws 20 feb, 14:17
• Waterbuffels in de Noordwaard.
Vervuilende stoffen gevonden in water van Noordwaard: meer onderzoek volgt Nieuws 19 feb, 18:01