• Hoogwater in de Noordwaard.
• Hoogwater in de Noordwaard. Foto: Staatsbosbeheer Biesbosch

Hoogwater in de Biesbosch: Staatsbosbeheer raadt aan gebied niet te bezoeken

Nieuws 1.631 keer gelezen

WERKENDAM • De laaggelegen wegen in de Noordwaard zullen de komende dagen onder water staan. Staatsbosbeheer sluit ook de Deeneplaatweg af en voert extra toezicht uit om ervoor te zorgen dat de dieren veilig naar de hoger gelegen wegen kunnen trekken. 

Het water in het Biesboschgebied zal de komende dagen erg hoog staan. Op minstens drie momenten zullen de lage wegen en polders onder water komen te staan. Tijdens deze momenten zijn de wegen niet of slecht begaanbaar. 

Over de rand
De voorspelling zegt dat het water in de Brabantse Biesbosch meer dan 1.80 meter boven NAP zal komen. Voor de Nieuwe Merwede wordt zelfs voorspeld dat het bijna 2.30 meter boven NAP zal zijn. Als het zo hoog komt, zal het water ‘over de rand’ gaan en zal de Noordwaard onder water komen te staan.  

Deeneplaatweg afgesloten
De Deeneplaatweg in de Brabantse Biesbosch wordt tot maandag 27 november afgesloten. Staatsbosbeheer houdt extra goed in de gaten dat mensen de dieren niet lastigvallen die naar de hogere wegen zijn gegaan om veilig te zijn.

Wegen onveilig door riet en boomstammen
De hoge waterstanden zijn zowel overdag als ‘s nachts. Ook als het water tijdelijk is gezakt kunnen er op de wegen obstakels, zoals boomstammen en riet, liggen. De wegbeheerder en Staatsbosbeheer moeten eerst de wegen vrijmaken, voordat deze weer veilig zijn voor gebruik. Het advies van Staatsbosbeheer is dan ook om de Biesbosch de komende dagen te mijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Ginus Groeneveld (r) bij de HartenBus.
De HartenBus bestaat een jaar en is van grote waarde: 'Dankzij de bus kan ik hier komen' Nieuws 23 feb, 17:01
Afbeelding
Interviewoproep: mocht jij in het huurhuis blijven wonen na het overlijden van je ouders? Nieuws 23 feb, 15:17
• Het hoofdveld van Kozakken Boys werd deze zomer nog vervangen.
Buitensportclubs weten waar ze aan toe zijn: Altena gaat sportvelden aanpakken Nieuws 23 feb, 15:04