• Het geld gaat onder andere naar project Achter de Schans in Werkendam.
• Het geld gaat onder andere naar project Achter de Schans in Werkendam. Foto: Gemeente Altena

Altena krijgt 1,2 miljoen euro om gang te houden in woningbouwprojecten

Nieuws 634 keer gelezen

ALTENA • Gemeente Altena krijgt 1.260.439 euro van het Rijk om vijf woningbouwprojecten in de gemeente vlot te trekken. Het geld is bedoeld als aanjager voor alle partijen zoals de gemeente en ontwikkelaars om de bouwproductie op gang te houden in deze financieel moeilijke tijd. De start van de bouw van de eerste woningen begint nog dit jaar. In Altena gaat het om 111 woningen die gebouwd worden in Werkendam, Hank en Sleeuwijk. 

Wethouder Hans Tanis is blij met de toekenning: “Door gestegen rente en bouwkosten is het soms lastig om nieuwe woningen te bouwen. Mede door deze bijdrage van het Rijk kunnen we blijven bouwen en komen projecten niet stil te liggen. Dat is erg belangrijk voor Altena, zeker omdat het met name om betaalbare woningen in de koop- en huurmarkt gaat.” 

Betaalbare koop- of huurwoningen
Alle vijf de projecten die Altena hiervoor had ingediend zijn toegekend. Het geld gaat naar woningbouwprojecten Roode Camer in Hank, Achter de Schans in Werkendam, Hof van Courtine in Sleeuwijk en Nieuwe Banne in Sleeuwijk. Van de 111 woningen vallen er 107 onder betaalbare koop of betaalbare huurwoningen. Dit zijn koopwoningen tot 355.000 euro en huur tot 1000 euro per maand. Daarvan vallen 48 woningen onder sociale huurwoningen.

Startbouwimpuls
De Startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die planologisch ver genoeg zijn om uiterlijk in 2024/2025 te starten met bouwen, maar door de veranderde economische omstandigheden dreigen te stagneren. Mede door de toekenning vanuit de Startbouwimpuls kan de bouw doorgaan. De Startbouwimpuls gaat om een bedrag van maximaal 12.500 euro per woning.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Laurens Vink uit Werkendam maakt kans op titel 'TopCoach van het Jaar 2023' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Bouw nieuw kantoor Rapide Shipping BV in Werkendam van start: 'Iconisch project' Zakelijk 16 uur geleden
Afbeelding
Bergsche Maasveren vanaf 5 februari 2024 niet meer gratis: dit betekent het voor jou Nieuws 20 uur geleden