• De uitreiking van het eerste deel van de Historische Reeks Land van Heusden en Altena aan burgemeester Hellegers (links) door voorzitter Cees de Gast in 1990.
• De uitreiking van het eerste deel van de Historische Reeks Land van Heusden en Altena aan burgemeester Hellegers (links) door voorzitter Cees de Gast in 1990. Foto: Fotobureau Dick Sars

Cees de Gast draagt archief over aan Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Nieuws 497 keer gelezen

ALTENA • In maart van dit jaar schonk Cees de Gast als voorzitter van de Stichting Historische Reeks Land van Heusden en Altena het archief over de periode 1989-2023 aan Streekarchief Langstraat Heusden Altena.

De Gast maakte het archief zelf al grotendeels toegankelijk door omslagen te maken per jaar met een gedetailleerde beschrijving van alle stukken. Vervolgens bewerkte het Streekarchief het archief verder en maakte er een inventaris van.

Alle stukken in het archief zijn openbaar en de inventaris is vanaf nu te raadplegen via de website van het Streekarchief. Het archief bevat onder andere de notulen van de bestuursvergaderingen, de akte van oprichting en de speeches van de voorzitter bij de aanbieding van de verschillende delen van de Historische Reeks. Bekijk hier de archiefinventaris.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Nieuwe woonomgeving aan Hoogstraat, Plein en Amerscamp in Werkendam: verkoop start bijna Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Wim Huijzer (56) van hondenvereniging 't Klaske in Werkendam krijgt Koninklijke onderscheiding Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Broeks feestje in no-time uitverkocht: 'Babyloniënbroek is geen saai dorp' Nieuws 22 uur geleden