Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Theatermonoloog Zwarte Miep op Kasteel Dussen

donderdag 22 februari 2024 20:00

20.00 uur, Dussen, Kasteel Dussen, Binnen 1-4.

Rik Hoogendoorn treedt op donderdag 22 februari op in Kasteel Dussen met de theatermonoloog Zwarte Miep. Zwarte Miep vertelt het opmerkelijke verhaal hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen – die vanwege haar donkere weelderige haardos altijd Zwarte Miep werd genoemd – raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, van de Beurskrach in 1929, via de Crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de Watersnoodramp tot en met die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

“Zwarte Miep is een ode aan mijn moeder en daarmee een ode aan alle moeders van mensen die nu zelf in de zestig zijn”, aldus Hoogendoorn. 

Entree kost 17,50 euro per persoon, met vriendenpas 14,50 euro. Reserveren kan via https://vriendenkasteeldussen.nl/.