• Bad to the Bone.
• Bad to the Bone. Foto: Aangeleverd

XGP gaat met de poten in de klei

zaterdag 25 maart 2023 21:30

21.30 uur, Nieuwendijk, Xinix, Doornseweg 2B.

Bad to the Bone komt op zaterdag 25 maart naar Xinix, om hun nieuwe cd Pretty Promises te promoten.

Hoe klonk dat ook alweer, een échte rockband? Zo een met z’n poten in de klei van de rhythm ‘n’ blues. En hoe zag dat er ook alweer uit? Hele generaties weten het niet meer. Maar je hoeft maar één glimp op te vangen en één flintertje te horen van Bad To The Bone en je weet meteen wat het is. Je hoeft, in weerwil van hun naam, hun botten niet op te graven, want ze zijn alive and kicking. 

Onversneden rock ‘n roll is geen vanzelfsprekendheid meer vandaag de dag. Waar andere bands, na jaren actief te zijn, prat gaan op ‘vernieuwing’ en ‘relevantie’, daar zijn deze gasten gewoon doorgegaan waar ze gebleven waren. Gelukkig wel. Want je moet er toch niet aan denken dat niemand meer dit soort muziek maakt?

De meeste tracks op het album beuken lekker voort. Nog altijd is ‘Keef’ (Keith Richards) leidend als het gaat om de gitaarriffs van brother Maarten. De Stones, Dr. Feelgood en The J. Geils Band zijn nooit ver uit de buurt. 

Een kaartje kost in de voorverkoop 7,00 euro voor leden, niet-leden betalen 8,00 euro. Aan de kassa kost een toegangskaart 10,00 euro. Meer info en voorverkoop op www.xinix.nl.