aankondigingsposter
aankondigingsposter Foto: stichting Musica Aeterna

Hoogwaardige Oude Muziek in Gorinchem

zaterdag 18 februari 2023 20:15 t/m 22:00

20.15 uur, Rehobothkerk, Driekoningenstraat 2, Gorinchem.

Mooie, intieme muziek voor een kleine bezetting van zangers en instrumentalisten klinkt in de Rehobothkerk, Driekoningenstraat 2 te Gorinchem, op zaterdag 18 februari om 20.15 uur. Het programma wordt gezongen door Capella Musica Aeterna en begeleid door Marijn Valk op orgel en Ania Katynska op cello. Instrumentalisten en zangers musiceren afwisselend, maar ook samen, alles onder leiding van Hans Houtman. Daarnaast wordt medewerking verleend door Jan-Willem Valk op fluit.

De muzikale reis start bij de missa Pange Lingua van Josquin desPrez, maar de zoektocht naar hoop en troost voert ook onder meer langs Byrd (Mass for four voices) en Purcell en Telemann. Een concert als moment van verstilling in een onrustige wereld, waar de tijdloze pracht van deze muziek ons bovenuit kan tillen.

De kerk opent om 19.30 uur. Toegangskaarten kosten 15,00 euro en zijn te verkrijgen via www.musicaaeterna.nl. Aan de kassa op zaterdag kosten kaarten 17,50 euro. Prijs is inclusief programmaboekje.