Afbeelding
Foto: Marjolein Jansen

Bintangs in Xinix

zaterdag 28 januari 2023 21:00 t/m zondag 29 januari 2:00

21.00 uur, Xinix, Doornseweg 2B, Nieuwendijk. 

De Bintangs komen zaterdagavond 28 januari weer naar Xinix in Nieuwendijk. De langst bestaande- en nog altijd optredende rockband van de lage landen komt hun 60-jarig jubileum (verlaat) in Xinix vieren. Bintangs werden in 1961 opgericht door de gebroeders Kraaijeveld; in het begin speelde de band indo-rock, maar al snel werd er doorgeschakeld naar een ruige vorm van rythm&blues. De optredens van de Bintangs zijn ruig, vuig en enerverend waarbij zelfs de vergelijking met The Rolling Stones soms werd gemaakt. Bintangs scoorden hits met onder andere Ridin’on the L&N, Travelling in the USA en Snake in the grass. Ook traden de Bintangs op het voorprogramma van The Kinks en The Rolling Stones. De Bintangs bestaan uit: Frank Kraaijeveld (zang en bas), Dagomar Jansen (mondharmonica, gitaar en zang), Marco Nicola (gitaar en zang) en Burt van der Meij (drums). Entree kost voor leden 12,00 euro. Kaarten kosten voor niet-leden in de voorverkoop 14,00 euro en aan de deur 16,00 euro. Xinix gaat zaterdag 28 januari open om 21.00 uur en Bintangs beginnen rond 21.30 uur. Zie voor meer informatie over optreden en voorverkoop: www.xinix.nl en www.bintangs.nl.