Afbeelding
Foto: Bart de Kock

Tentoonstelling Oude Hollandse Waterlinie: het rampjaar 350 jaar geleden

vrijdag 19 augustus 2022 10:30 tot vrijdag 30 september 16:30

10:30, Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem, Woudrichem. In het Visserijmuseum Woudrichem is vanaf 19 augustus de tentoonstelling “Oude Hollandse Waterlinie: het rampjaar 350 jaar geleden” te zien. De tentoonstelling zal te bezoeken zijn t/m 30 september.

In 1362 kreeg Woudrichem visrechten. Dat is het begin geweest van een lange geschiedenis als vissersplaats, die tot in de vorige eeuw heeft geduurd. Niet voor niets staan er twee zalmen in het wapen van Woudrichem.

Een groep enthousiaste inwoners van de stad wilde deze geschiedenis behouden, en begon met het inzamelen van informatie en materialen over de riviervisserij in ‘Woerkum’. Deze verzameling is te bekijken in het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum in Woudrichem.

Maar er is meer te zien. Niet alleen geeft het museum een bijna volledig overzicht van de Nederlandse riviervisserij, ook de cultuur van de streek komt aan bod.

Verder zet het museum zich in om oude ambachten levend te houden. Het organiseert daarom cursussen in onder andere zeilmaken, mandenmaken en nettenbreien.

Het Visserijmuseum is van april tot oktober geopend. Daarbuiten voor groepen op afspraak. De actuele openingstijden en verdere informatie is te vinden op de site van het museum.