Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bach in Almkerk

zaterdag 5 november 2022 8:17

19.30 uur, Hervormde kerk, Kerkstraat 14, Almkerk.

De Hervormde kerk in Almkerk is zaterdag 5 november het toneel voor een speciaal Bach concert.

Het Orion barokensemble met professionele barokmusici zal optreden, met cantates voor twee solisten. Tevens zal een kleinkoor hun medewerking geven. Onder meer de cantate Liebster Jesu, mein Verlangen, en, Ach Gott, wie manches Herzeleid, worden ten gehore gebracht. Korte toelichtingen worden gegeven door Coen Westerveen.

Marta Loncar is de sopraansolist: zij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het belangrijkste project tijdens haar studie was Mis in b mineur van J.S. Bach op Juilliard, New York. Als soliste vertolkte ze rollen als “Dido” van Purcells en “Poppea” Monteverdi’s L’incoronazione di Poppea. Ze zong in de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam en TivoliVredenburg Utrecht.

Sietse van Wijgerden, die ook de leiding heeft, is de baritonsolist. Hij heeft o.a. master orgel, muziekwetenschappen en kerkmusicus gevolgd en als dirigent verschillende CD opnamen gemaakt met twintigste-eeuwse werken. Daarnaast volgde hij zangles bij Peter Kooij. Als solozanger voerde hij de Paulus van Mendelssohn, de Winterreise van Schubert, maar ook werk van Poulenc, Milhaud en Debussy uit. Hij is tevens begeleider bij masterclasses. Marcel van der Poel zal de orgelcontinuo verzorgen.

De zaal opent om 19.00 uur, aanvang van het concert is om 19.30 uur. Organisatie van het concert is in handen van Stichting Muziek tussen de rivieren. Kaartverkoop is gestart, kaarten à 15,00 euro zijn verkrijgbaar via de website: muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com.