• Afbeelding ter illustratie.
• Afbeelding ter illustratie. Foto: Petra van Wijk

Opstellen nieuwe regels huisvesting arbeidsmigranten kost Altena meer tijd

Algemeen 566 keer gelezen

ALTENA • Het opstellen van nieuwe beleidsregels voor de huisvesting van arbeidsmigranten kost de gemeente Altena langer de tijd dan vooraf was ingecalculeerd. Een aantal onderwerpen vraagt meer tijd om uit te werken. 

Het college van burgmeester en wethouders laten de gemeenteraad weten ernaar te streven in de eerste helft van volgend jaar met een voorstel te komen. De gemeenteraad gaf het college vorige maand verschillende wensen en bedenkingen mee voor het nieuwe beleid. De uitwerking hiervan is de reden dat het college meer tijd nodig heeft. 

Het college zal naar aanleiding van de wensen en bedenkingen van de gemeenteraad onder meer onderzoeken of en hoe kortdurende seizoensarbeid, zoals bij het fruitplukken, (juridisch) goed geregeld kan worden. Ook wordt onderzocht hoe de huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten op een goede manier over de gemeente verspreid kunnen worden. Hierbij is de afstand van huisvestingslocaties onderling en afstand tot het werk belangrijk, net als de draagkracht van de samenleving.

Tevens gaat het college onderzoeken hoe het mogelijk is om woningen die nu door arbeidsmigranten bewoond worden, terug te brengen op de woningmarkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden