• Afbeelding ter illustratie.
• Afbeelding ter illustratie. Foto: 123RF.nl

Gemeente Altena zoekt naar stageplekken voor inburgeraars

Algemeen 598 keer gelezen

ALTENA • De gemeente Altena zoekt voor inburgeraars naar bedrijven, scholen, ondernemingen en organisaties in Altena, die deze mensen stageplekken willen aanbieden. Volgens de gemeente wordt de kans op meedoen in de samenleving op deze manier vergroot.

In 2022 is er een nieuwe wet ingegaan voor inburgeraars. Dit zijn mensen die als gezinsmigrant of vluchteling naar Nederland komen. De nieuwe wet legt de nadruk op duaal inburgeren: werken en leren tegelijkertijd. Dit levert veel voordelen op, stelt men.

Zo kunnen de inburgeraars  zich oriënteren op de Nederlandse arbeidsmarkt, doen ze werkervaring op in de Nederlandse werkcultuur, kunnen ze wennen aan een Nederlands werkritme, kunnen ze zelfvertrouwen opbouwen en succeservaringen opdoen en krijgen ze de mogelijkheid om de Nederlandse taal in de praktijk oefenen. 

De gemeente Altena verwacht voor 2022 veel plekken nodig te hebben en roept bedrijven, instellingen, scholen en organisaties op deze stageplekken aan te bieden. Volgens de gemeente zitten er ook voordelen aan het aanbieden van een stageplaats. Het is bijvoorbeeld een kans om met deze doelgroep te werken en hun kwaliteiten te zien en je levert een grote bijdrage aan de maatschappij en samenleving en kunt dus maatschappelijk impact hebben.

Wie vragen heeft, of een stageplaats wil aanbieden mag contact opnemen met Anetta Scheurwater of Joep van den Boogaard. Dit kan door te bellen naar 0183-516060.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 15 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 17 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden