Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Ab Donker

Topdrukte bij landbouwbedrijf vanwege droogte

Algemeen 1.500 keer gelezen

ALMKERK • Bij landbouwbedrijf Straver is het topdrukte door het beregenen van alle gewassen vanwege de droogte. In droge jaren bieden de kleigronden in Altena wel een voordeel ten opzichte van de zandgronden en Zeeland.

“We hebben hier kleigronden waar de gewassen het tijdens de droogte best goed volhouden. Daarnaast zijn wij in de gelukkige positie dat we kunnen beregenen met oppervlaktewater van goede kwaliteit. Het is echter een utopie dat je door middel van beregenen alle gewassen aan de groei kunt houden”, zo vertelt Ariaan Straver uit Almkerk. 

Behalve de droogte zorgen deze zomer ook de hoge brandstofprijzen voor nadelige gevolgen. “Naast de droogte geven hoge temperaturen van 30 graden plus ook schade aan planten, ze verbranden als het ware.”
Wat de gevolgen van de droogte zijn en hoe groot de financiële schade is, blijft nog afwachten zo laat Straver weten. Naast extra kosten gaat het om minder opbrengst bij de oogst. “Wat je wel ziet is dat prijzen van bijvoorbeeld aardappelen en uien hierop reageren en stijgen. Door dreigende schaarste lopen prijzen op. Het is afwachten wat het financiële plaatje aan het eind van de rit zal zijn. Wel geeft het beregenen een berg extra werk wat veel vergt van iedereen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 9 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden