Dinand Kraaij is vol enthousiasme begonnen in Rijswijk.
Dinand Kraaij is vol enthousiasme begonnen in Rijswijk. foto: Teus Admiraal

Rijswijk heeft weer een buurtsuper

Algemeen 824 keer gelezen

RIJSWIJK • Inwoners van Rijswijk kunnen weer in hun eigen dorp boodschappen doen. En dat ze daar blij mee zijn merkte de eigenaar van de nieuwe Spar, Dinand Kraaij, meteen de eerste dag al. "Mensen reageerden heel enthousiast dat er weer een winkel in Rijswijk is."

En dat niet alleen, ze deden donderdag, de openingsdag, ook meteen volop boodschappen bij de nieuwe Spar. "We hebben de beste openingsomzet ooit gedraaid bij Spar."

Kraaij vindt het vooral prettig om te merken dat de belofte die mensen deden, dat ze hun boodschappen weer in Rijswijk zouden doen als de winkel open was, de afgelopen dagen zijn nagekomen. "Ik heb in het weekend gemerkt dat ook de grote boodschappen gewoon hier in Rijswijk werden gedaan. De mensen staan ook wel versteld van het assortiment."

Kleiner
De nieuwe Spar is namelijk qua oppervlak kleiner dan de vorige supermarkt in het dorp, dat scheelt maar liefst 400 vierkante meter. "Voor een Spar hebben we hier al een vrij grote winkel. Maar dit is een juiste invulling, een gezellige buurtsuper in Rijswijk. Vriendelijk en gastvrij. En met gewoon een compleet assortiment."

Kraaij is geen vreemde in Rijswijk, en ook dat wordt gewaardeerd, zo merkte hij de afgelopen dagen. "Ik woon in Andel, dus kom uit de buurt. Daarnaast heb ik vijf jaar bij de Plus hier gewerkt, voor klanten een redelijk vertrouwd gezicht. Dus toen Spar Rijswijk voorbij kwam, wilde ik daar graag aan beginnen."

In februari dit jaar werd bekend dat supermarkt Plus zou vertrekken uit de Zalmpassage in Rijswijk. Dat zou betekenen dat inwoners voor hun dagelijkse boodschappen aangewezen zouden zijn op winkels in de omgeving. Uiteindelijk blijkt dat nu niet nodig. Spar, met in deze regio ook een vestiging in Andel, stapte in het gat dat gevallen is.

Naast de dagelijkse boodschappen biedt de winkel in Rijswijk ook de gebruikelijke Spar-eigen gemakselementen zoals bijvoorbeeld de online bestelservice. Natuurlijk zorgt Dinand Kraaij er verder voor dat de boodschappen desgewenst worden thuisbezorgd. De Spar in Rijswijk beschikt bovendien over een eigen slijterij. De winkel is dagelijks geopend, behalve op zondag, van 8.00 tot 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 10 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden