• Luc en Rien van Iersel willen gasten steeds blijven verrassen.
• Luc en Rien van Iersel willen gasten steeds blijven verrassen. Foto: Vincent Wibier

Veertig jaar genieten bij La Provence in Zaltbommel

Algemeen 1.144 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Wit damastlinnen, fonkelend glaswerk en zilveren bestek. Restaurant La Provence biedt zijn gasten een klassieke entourage om in alle rust van een uitgebreide lunch of diner te genieten. Met eerlijke producten en koks die het ambacht tot in de finesses beheersen. Deze maand bestaat La Provence 40 jaar.

Die rust hebben vader Rien en zoon Luc van Iersel altijd al belangrijk gevonden.

Luc: "Als ik terugkijk, dan zie ik dat mensen nu veel meer gehaast zijn dan vroeger. Toen kwamen de gasten om zes uur binnen, kozen voor een zesgangenmenu en verlieten de zaak pas tegen elven. Het lijkt wel of de mensen het nu steeds moeilijker vinden om de tijd te nemen."

Van heinde en verre
Vader Rien vult aan: "La Provence was toentertijd het eerste restaurant met een Franse keuken in heel de Bommelerwaard. Daar kwamen de mensen van heinde en verre naar toe om kennis mee te maken."

Producten van dichtbij
De passie van vader en zoon Van Iersel is natuurlijk koken. Luc van Iersel: "Ik vind het heerlijk om te koken voor mensen die mooie smaken op een bord weten te waarderen. Ik kies ook graag voor kwalitatieve producten van dichtbij. Je hoeft dan geen conserveermiddelen toe te voegen om het voedsel tijdens het transport vers te houden en je krijgt een eerlijk product op je bord."

Uitdaging
Hij vervolgt: "In vergelijking met vroeger weten mensen veel meer van de verschillende gerechten. Het is dan ook elke keer weer een uitdaging om gasten steeds te blijven verrassen en een culinaire belevenis op tafel te zetten."

Feestmenu
Voor het 40-jarig jubileum van La Provence is een speciaal zesgangenmenu samengesteld voor de feestprijs van 40 euro. Door de verwachte grote toeloop geldt dit aanbod vanaf 1 oktober tot en met 30 november. Dat wordt dus twee maanden lang genieten met persoonlijke aandacht van de chef.

Vincent Wibier

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden