Afbeelding
Foto: Damen Shipyards

Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen

Zakelijk 6.731 keer gelezen

SCHELLUINEN • De eerste heipaal voor de bouw van een nieuw, energiezuinig distributiecentrum voor Damen Shipyards Group in Schelluinen is woensdag de grond ingegaan.

Het door BMN De Klerk te bouwen ‘warehouse’ krijgt zo’n 14.500 vierkante meter opslagruimte en zal naar verwachting in februari 2025 in gebruik genomen worden.

‘Very good’
Het nieuwe pand wordt zo energiezuinig mogelijk ingericht. Zo is het pand volledig gasloos, heeft een A++++ energielabel, liggen er zonnepanelen op het dak en werkt de verlichting met bewegingssensoren. Alles bij elkaar levert dat het gebouw een zogenaamd BREEAM-certificaat voor duurzame bouw op met vermelding ‘very good’.

Het nieuwe distributiecentrum gaat het verouderde pand vervangen dat Damen hier nu voor gebruikt op industrieterrein Avelingen-Oost in Gorinchem. Naast de opslagruimte, biedt het nieuwe pand plaats aan 800 vierkante meter aan kantoorruimte.

Duizend leveranciers
“Ook is er nog eens zo’n 2700 vierkante meter aan buitenruimte beschikbaar, waardoor we veel meer laaddokken voor vrachtwagens kunnen maken, dan nu het geval is”, licht Martijn van Tilborg, logistics manager van Damen Shipyards toe.

Sowieso verwacht Van Tilborg dat het nieuwe warehouse door een uitgekiende opzet en een hoogte van 11 meter een flinke boost zal geven aan het efficiënter werken. “Niet alleen voor onszelf. We hebben jaarlijks zo’n duizend leveranciers die van dit logistieke centrum gebruik maken en leveren uit aan 500 bestemmingen.”

De 48 medewerkers van de afdelingen Transport, Voorraadbeheer en Magazijn van Damen Shipyards Group uit Hardinxveld-Giessendam nemen vanaf februari volgend jaar hun intrek in het nieuwe pand aan de Griendweg 64 op bedrijventerrein Schelluinen-West.

Het pand wordt eigendom van Deltabrug Beheer uit Hardinxveld-Giessendam, waarmee Damen een langjarige huurovereenkomst heeft gesloten. Ook bouwbedrijf BMN De Klerk komt uit Hardinxveld-Giessendam en het pand is ontworpen door Van Es Architecten uit Sliedrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden