Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Achtste Loop naar de Pomp in Noordeloos

17 aug, 08:00 Sportt 937 keer gelezen

NOORDELOOS • De vakantie is voorbij, ook voor de lopers in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Zaterdag 1 september staat de zevende van de negen wedstrijden uit het circuit op de rol: de Loop naar de Pomp in Noordeloos.

Het is de achtste keer dat de loop gehouden wordt in het schilderachtige dorp in de Alblasserwaard, met start en finish bij de historische pomp in het hart van Noordeloos. Het is altijd een van de gezelligste afspraken in het loopseizoen met mooi weer en veel volk langs het parcours.

De wedstrijdloop begint op 1 september om 14.00 uur. Daarvoor zijn er al de prestatieloop over 5 kilometer (13.00 uur) en jeugdlopen in verschillende leeftijdscategorieën (vanaf 11.45 uur). Deelnemers kunnen zich tot en met 26 augustus voorinschrijven op: inschrijven.nl en kunnen zich op de dag zelf aanmelden aan de Botersloot 15 in Noordeloos, vlakbij de pomp. Kleed- en douchegelegenheid vinden ze in De Smidse Berg, J.A. van Vurenstraat 1 in Noordeloos.

Spannende strijd
De Loop naar de Pomp is dus de zevende etappe in het Grote Rivieren Loopcircuit in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Drechtsteden. Voor het overallklassement van het circuit tellen aan het einde van de rit de beste zes resultaten uit de negen lopen mee.

Bij de mannen gaat in Noordeloos de strijd verder tussen Cornelis Chatziioannou, Leendert van der Lugt en Henkjan den Braven. Het verschil in de stand tussen deze drie is slechts tien punten groot.

Annemarie Kersbergen staat er virtueel het beste voor bij de dames, maar moet nog wel twee resultaten neerzetten in de laatste drie lopen om een eindklassement te hebben. Vivianne Steegstra, Nay Seddik en Cora Vlot strijden volop mee voor de podiumplaatsen.

Alle klassementen en meer informatie over de lopen in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit zijn te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie